Om du slutar eller inte går gymnasiet

Staden har enligt skollagen ett aktivitetsansvar för dig som är mellan 16 och 20 år som inte studerar eller har en gymnasieexamen. Det innebär att Helsingborgs stad ska söka upp och erbjuda möjligheter och stöd till sysselsättning för dig som tillhör denna grupp.    

Om du inte är inskriven i någon skola, inte gått ut gymnasiet och saknar ett arbete hjälper vi dig med att hitta en utbildning eller något annat sätt att närma dig arbetsmarknaden.

Helsingborg har ett ansvar för dig som är ung

Enligt skollagen har kommunen ett så kallad aktivitetsansvar (KAA) för dig som är mellan 16 och 20 år och som inte studerar eller har gymnasieexamen. Det innebär att vi ska söka upp dig och erbjuda möjligheter och stöd till sysselsättning. Tanken med lagen är att du ska få hjälp och en knuff i rätt riktning.

I Helsingborg är det Skol- och fritidsförvaltningen som genom Ung i Helsingborg ansvarar för genomförandet av aktivitetsansvaret.

Vad kan jag få för hjälp av Ung i Helsingborg?

Ung i Helsingborg är den verksamhet som kontaktar dig för att erbjuda hjälp och stöd mot studier eller arbete. Ung i Helsingborg fungerar som ett nav till olika insatser, underlättar kontakten med myndigheter och hjälper dig se möjligheter.

Vill du ha kontakt så fyll i formuläret så ringer vi dig.

Du kan bara fylla i dina uppgifter så ringer vi dig

error_outline
error_outline
error_outline
error_outline
error_outline
error_outline
error_outline
error_outline

Vill du veta mer om gymnasiestudier? På webbplatsen www.skanegy.se hittar du all information du behöver.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?