Förskola

Om du är förälder och arbetar eller studerar kan ditt barn gå i förskola från 1 års ålder tills att barnet börjar i förskoleklass. Föräldrar som är arbetssökande eller föräldralediga för ett annat barn, får ha sina barn 15 timmar i veckan i förskolan.

I förskolan läggs grunden till barnets framtida lärande. Här utvecklas barnen tillsammans med andra när de leker, skapar och lär utifrån egna intressen i en trygg miljö. Barnet lär sig nya ord, räknar, berättar, diskuterar och annat som är viktigt för barnets utveckling.

Filmen finns textad på flera språk. Klicka på filmen och välj språk i Inställningar.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

I Helsingborg finns cirka 140 förskolor med olika profiler och pedagogiska inriktningar. Omkring 80 förskolor ingår i Helsingborgs stads skolor, som är det gemensamma namnet på kommunens egna skolor. Knappt 60 förskolor drivs av fristående verksamheter, till exempel ett bolag, en stiftelse eller en förening.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.