Är du mellan 13 och 15 år och vill praktisera under skollovet?

Är du mellan 13 och 15 år och vill praktisera under skollovet?

Du som är 13-15 år kan söka skollovspraktik. Tidigare kallade vi det skollovsjobb eller afi.

Vad är skollovspraktik?

På skollovspraktik får du till exempel plocka skräp, rensa i rabatter och dela ut information till de som bor i stadsdelarna. Det innebär inte något tungt fysiskt arbete.

Vem kan söka skollovspraktik?

Du som är född 2005-2007 och folkbokförd i Helsingborg kan söka skollovspraktik.

Hur anmäler jag mitt intresse?

Du kan ansöka om skollovspraktik på denna sida när det är aktuellt. Det är inga särskilda urvalskriterier. Ansökningstiden för sommar 2020 var mellan den 11 mars och den 26 april 2020.

När och var kan jag praktisera?

Skollovspraktik sommar 2020 pågår under veckor 26, 27, 28 och 29. Praktiktiderna är klockan 10:00-13:00 varje helgfri vardag. Du praktiserar under en av de fyra veckorna i någon av stadsdelarna Adolfsberg, Bårslöv, Dalhem, Drottninghög, Elineberg, Laröd, Mariastaden, Närlunda, Planteringen och Ödåkra.

Hur mycket får jag i praktikersättning?

Du får 600 kronor för en veckas praktik. Du som haft skollovspraktik vecka 26 och 27 för utbetalning den 27 juli. Du som haft skollovspraktik vecka 28 och 29 får utbetalning den 27 augusti. Här kan du läsa mer om utbetalning och skatteavdrag.

Här är några saker att tänka på

  • Besked om erbjudande får du den 19 maj via mejl.
  • Tacka ja eller nej till erbjudandet senast den 25 maj på Mina sidor.
  • När du tackat ja till platsen får du hem två exemplar av praktiköverenskommelsen med vanlig post. Det ena exemplaret ska du och vårdnadshavaren skriva under. Den underskriva praktiköverenskommelsen ska du ta med till praktikens första dag och lämna till din handledare.
  • Om du tackar nej till platsen eller inte lämnar något besked alls, går platsen vidare till annan sökande. Du får inget nytt erbjudande om plats och du kan inte byta område och period.

Vad är afi?

Tidigare kallade vi skollovspraktik för afi eller skollovsjobb. Afi står för arbetsförberedande insats. Helsingborgs stad arrangerar skollovspraktik.

Frågor?

Kontakta Ingemar Gullström, samordnare för arbetsförberedande insats, mellan klockan 09:00 och 11:00 måndag-fredag.