Ansök

Lärare i fritidshem till Maria Parkskolan

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Om arbetsplatsen

Maria Parkskolan är en F-9 skola i norra Helsingborg. På skolan går totalt 960 elever. F-3 samt fritidshemmet är beläget inne i parken, i ett idylliskt och grönt område med den stora borggården intill. Hos oss förväntas du som medarbetare vara kreativ och nyfiken. Vi tror på att ta tillvara på den lust och energi som våra barn och elever har. Här kan vi lova dig ett äventyr tillsammans med glada och positiva kollegor!

Arbetsuppgifter

En av våra duktiga pedagoger kommer från och med höstterminen vidareutbilda sig, och därför behöver vi stärka upp vårt härliga team med en driven fritidspedagog eller lärare i fritidshem!

Som lärare i fritidshem hos oss driver och utvecklar du den pedagogiska verksamheten på fritidshemmet med planering, genomförande, utvärdering och analys. Tillsammans med kollegorna skapar du en röd tråd genom hela elevens dag.

I vårt team är merparten behöriga lärare i fritidshem. Ni ges stora friheter att påverka ert arbete utifrån gruppens behov och intresse. På vår skola får fritids ta plats och det finns goda förutsättningar att lyckas. Fritidspedagogiken är i fokus under hela dagen för fritidspedagogerna på Maria Parkskolan, främst i undervisningen på fritidshemmet men naturligtvis även under skoldagen, där rastverksamheten är ett pågående utvecklingsområde för teamet.

Vårt välutvecklade systematiska kvalitetsarbete för fritidshemmet, skapar både en stabil grund i verksamheten och möjligheter till ett elevnära arbetssätt i vardagen. Vi är stolta över vårt fritidshem och vill jobba tillsammans med dig som känner stort engagemang för uppdraget!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad fritidspedagog alternativt lärare i fritidshem och som antingen har aktuell arbetslivserfarenhet inom yrket, eller dig som nyligen tagit examen. Det viktigaste är att du är trygg i dig själv och brinner för yrkesrollen.

För att trivas och göra ett bra jobb på Maria Parkskolan är det viktigt att du har ett flexibelt tänk, lätt för att bygga relationer och ett professionellt bemötande. Det är också viktigt att du är en positiv teamspelare med viljan att lära och utvecklas. Samtidigt behöver du vara bekväm med att fatta beslut på egen hand när så krävs. Du är en kreativ och och har ett tydligt ledarskap, du gillar att prova nytt, att tänka utanför boxen och hitta nya lösningar.

Vi förväntar oss att du obehindrat hanterar våra olika digitala system. Vi önskar också att du har intresse av att delta i arbetet med att vidareutveckla fritidshemsverksamheten samt rastverksamheten.  

Välkommen med din ansökan! Vi tillämpar löpande urval. Intervjuer planeras till vecka 33.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 20200805

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: Efter överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor kan du kontakta kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
{