Lärare i fritidshem till Rydebäcksskolan

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. https://skoljobb.helsingborg.se/

Om arbetsplatsen

Rydebäcksskolan är en F-9 skola belägen en mil söder om Helsingborg. Området expanderar kontinuerligt och just nu har skolan drygt 970 elever. Skolan består av två skolhus där eleverna är uppdelade i F-4 respektive 5-9. Våra ledord ”Tillsammans – Ambition – Kunskap – Lyckas” andas och ger mening i verksamheten. Vi har en stor fritidsverksamhet som är uppdelad i fem avdelningar, från förskoleklass till fritidsklubb. Vi arbetar i samverkan mellan skola-fritidshem för att skapa en samsyn och helhetsbild av barnets hela dag hos oss. 

Vi har ett förhållningssätt som utgår från att goda relationer skapar tillit och trygghet för alla. Lärande och utveckling sker tillsammans. Vi utgår från att alla människor vill och kan lyckas och menar att kunskap är de förmågor som krävs för att kunna hantera situationer och lösa uppgifter. För oss innebär ambition framåtanda, motivation och vilja att nå drömmar och mål. Våra elever har höga förväntningar både på sig själva och sina lärare. Eleverna vill ha utmaningar och studiero. Tillsammans skapar vi goda lärmiljöer och uppfyller drömmar och mål, vill du bli en del av en stimulerande arbetsmiljö – välkommen till oss!

Läs gärna mer på vår hemsida: https://rydebacksskolan.helsingborg.se/

Arbetsuppgifter

Inför höstterminen 2023 behöver vi stärka upp vårt team och därför söker vi dig som vill vara med och utveckla fantastiska fritids framåt! 

I uppdraget på fritidshemmet på Rydebäcksskolan ansvarar, driver och utvecklar du den pedagogiska verksamheten tillsammans med kollegorna i arbetslaget: planering, genomförande, utvärdering och analys utifrån gällande styrdokument. Vi ser elevernas dag hos oss som en helhet och du är delaktig i att skapa en röd tråd i denna, i samverkan med övriga pedagoger på skolan. 

Du blir en del av ett kompetent arbetslag som har mycket driv och ni har både goda förutsättingar och möjligheter att påverka ert arbete utifrån gruppens behov och intressen. Här blir du en viktig del av en stor skola där fritids får ta plats! Fritidspedagogiken är i fokus under hela dagen för pedagogerna på fritidshemmet på Rydebäcksskolan, främst i undervisningen på fritidshemmet men naturligtivs även under skoldagen med bland annat rastverksamhet och FRIS (fritids i skolan). 

Vi är stolta över vårt fritidshem och vill jobba tillsammans med dig som känner stort engagemang för uppdraget, och som vill vara med och utveckla och göra skillnad för våra elever.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare i fritidshem, antingen med relevant arbetslivserfarenhet inom yrket eller nyexaminerad.

För att trivas på Rydebäcksskolan är det viktigt att du uppskattar en dynamisk arbetsmiljö, har lätt för att bygga relationer och har ett professionellt bemötande mot både elever, vårdnadshavare och kollegor. Du behöver vara trygg i dig själv och känna entusiasm och inspiration för yrkesrollen. Det är också viktigt att du är en positiv teamspelare med lösningsfokus, har viljan att lära, utvecklas och mod att testa nytt. Ett tydligt ledarskap som inspirerar till kreativitet och nyfikenhet hos våra elever är en av dina viktigaste uppgifter. Du är en god relationsbyggare och van att anpassa undervisningen utifrån barns olika förutsättningar och behov, så att alla elever ges chans att lyckas. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av och intresse för att driva och utveckla FRIS som som en del av uppdraget. Ämnesundervisning skoltid kan också förekomma.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  20230410. Vi tillämpar löpande rekrytering. 

Anställningsform: Tills vidare

Omfattning: 100%

Tillträdesdatum: 20230801 eller enligt överenskommelse.

Varaktighet: Tills vidare

Antal tjänster: 1

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
3938

Publicerad:
2023-03-17

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Skol- och fritidsförvaltningen - Verksamhetsområde 4

Kontakt

Pernilla Prahl

042 102205

pernilla.prahl@helsingborg.se

Jonas Ljungberg

Sveriges Lärare

jonas.ljungberg@helsingborg.se

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.