Vi söker en speciallärare till Komvux Helsingborg

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen

Framtidens välfärd är vår stora utmaning. För att klara den har vi på arbetsmarknadsförvaltningen ett mycket viktigt uppdrag: Vi ska göra det möjligt för invånare med ekonomiskt bistånd att bli självförsörjande så snabbt som möjligt, men även bidra till att arbetsgivare hittar rätt kompetens.

Vi möter utmaningen med ett brett utbud av vuxenutbildningar och arbetsmarknadsinsatser – och provar nya sätt att arbeta tillsammans med näringslivet, andra förvaltningar, myndigheter och civilsamhället. För att lyckas måste vi våga, testa nytt och hitta smarta lösningar.

Vi är cirka 400 kollegor på förvaltningen, och vår roll är att ge invånare de rätta verktygen så att de kan ta ansvar för sin egen utveckling och försörjning. Dessutom samordnar vi stadens arbete med migrations- och etableringsfrågor.

Arbetsuppgifter

Komvux är Helsingborgs egen anordnare av vuxenutbildning och erbjuder SFI-undervisning, grundläggande och gymnasial vuxenutbildning samt anpassad utbildning för vuxna. Som en del av arbetsmarknads­förvaltningen bedriver vi också undervisning vid Yrkeshögskolan i Helsingborg samt i olika arbetsmarknads- och integrationsinsatser. Vår storlek och bredd ger många möjligheter till ett omväxlande och spännande arbete. 

På Komvux Helsingborg har du engagerade kollegor som undervisar på olika kurser och program. Du möter många elever med olika erfarenheter och förutsättningar som vi på bästa sätt stödjer och motiverar för att eleverna ska uppnå goda studieresultat. Hos oss är det viktigt med goda relationer och professionalitet. Vi vill att alla bidrar till verksamhetsutveckling utifrån den egna professionen. Du förväntas bidra och dela med dig kollegialt. 

Som speciallärare hos oss kommer du att arbeta tillsammans med en annan speciallärare men du kommer även ha dialog med undervisande lärare samt våra studiecoacher. Både enskilt och tillsammans kommer du att arbeta med insatser som bidrar till utveckling av Komvux skol- och lärandemiljö. Du kommer att arbete med elever men även handleda undervisande lärare. I det stöd som ges kommer du att arbeta på organisations-, grupp- och individnivå. Att arbeta som speciallärare på Komvux innebär att ha en central roll i organisationen och därför läggs stor vikt vid god social kompetens och samarbetsförmåga. Du förväntas vara professionell, kommunikativ och engagerad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad speciallärare, gärna med erfarenhet av undervisning av vuxna eller tidigare arbete inom grundskolans senare år och/eller gymnasieskolan

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2023-12-03

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid 

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse 

Rekryteringen kommer att ske fortlöpande så du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2023-12-03.

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
4700

Publicerad:
2023-11-17

Omfattning:
Heltid

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Arbetsmarknadsförvaltningen

Kontakt

Johanna Kriström

Rektor/Enhetschef

073-0588410

johanna.kristrom@helsingborg.se

Andreas Olsson

Biträdande rektor

073-389 87 33

andreas.olsson3@helsingborg.se

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.