Dags att söka till Visionsfonden

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Den 12 februari öppnar Visionsfonden för vårens ansökningar, med extra fokus på hälsa och ny teknik. Har du en idé som kan göra Helsingborg bättre? Sök!

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Visionsfonden stöttar modiga idéer som gör Helsingborg till en ännu bättre stad. Särskilt idéer som är nyskapande och samhällsnyttiga. Privatpersoner, företag och föreningar kan ansöka. Ditt projekt kan få upp till 100 000 kronor.

– Jag vill att de som sitter på en dröm ska få mod och verkligen söka för att göra verklighet av sin idé, säger Johanna Nyström, processledare för Visionsfonden på Helsingborgs stad.

Fokus på hälsa och ny teknik

Den här gången letar juryn lite extra efter idéer som handlar om dels ungas psykiska och fysiska hälsa, dels hur ny teknik och AI kan förenkla helsingborgarnas vardag. Det är två områden som knyter an till Helsingborgs stads vision för 2035.

Flera tillfällen med gratis coachning

Du som känner dig osäker på hur man pitchar en idé och genomför ett projekt får stöd och coachning inför ansökan. Det finns flera tillfällen i februari och mars där vem som helst kan få hjälp, utan att boka tid.

– Jag kan verkligen rekommendera att komma på ett av våra coachningstillfällen. Se oss som ett bollplank som kan peppa och stötta, säger Johanna Nyström.

Ansök senast 13 mars

Du kan ansöka från den 12 februari till den 13 mars.

Mer information på helsingborg.se/visionsfonden

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.