Hanna Bergström: ”Och sen är det pang på semlorna direkt efter”
Hanna Bergström är kaféägaren och entreprenören som vill göra världen lite bättre. Hon har satt sitt avtryck på flera ställen i staden: Bruket Kaffebar, Zoégas café, Matkooperativet, Helsingborgarnas klimatavtal och boken Nya sorters kakor.
HEJ HELSINGBORGARE!
Ett kort samtal med en person som bor eller verkar i Helsingborg.
Hur började ditt intresse för att baka?
– Det har nog alltid funnits med. De flesta barn gillar att baka, för mig hängde det bara kvar. Det ligger något i det förgängliga, att du gör något till någon annan för att göra någon glad och så finns det en liten stund och sedan försvinner det. Det finns mycket utrymme för kreativitet. Jag tror att mitt kreativa utlopp kommer i köket.
Hur kändes det när ni slog upp dörrarna till Bruket första gången?
– Ganska overkligt. Just för att det hade varit något vi drömt om väldigt, väldigt länge. Och plötsligt stod man här och öppnade upp något som var bara vårt för världen. Vi hade hållit på och byggt och trixat länge och plötsligt var det en offentlig miljö som alla kunde komma in och nyttja. Det var väldigt overkligt och väldigt häftigt.
Vilken kaka köper helsingborgarna mest inför jul?
– Det är lussekatten utan tvekan. Det är inte ett mer spännande svar än så, det är det man vill ha så här års. Och sen är det pang på semlorna direkt efter. Folk frågar redan efter semlor, allt blir tidigare och tidigare.
Du kan följa Bruket Kaffebar på @bruketkaffebar på Instagram och på Facebook.