Nu öppnar Visionsfonden för höstens ansökningar

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Har du en idé som väntar på att bli verklighet? Den 28 augusti öppnar Visionsfonden höstens ansökningsomgång. Den här gången är det fokus på trygghet och livskvalitet.

Två personer står och pratar framför en publik, utspridd i en trappliknande läktare.

Två gånger om året kan den som bär på en idé söka stöd från Visionsfonden. De som blir utvalda får ekonomiskt stöd. Den 28 augusti är det dags att söka igen.

– Jag vill att de som sitter på en dröm ska få mod och verkligen söka för att göra verklighet av sin idé, säger Johanna Nyström, processledare för Visionsfonden på Helsingborgs stad.

Sju projekt fick pengar i våras

Visionsfonden har funnits i nio år. Privatpersoner, företag och föreningar kan ansöka om stöd till sina idéer. Ett av kraven är att projektet ska äga rum i Helsingborg eller för helsingborgarna.

I våras sökte drygt 30 projekt medel. Sju av dem fick det, bland annat ett projekt som ska skapa en helsingborgsk talkshow, ett projekt som ska ta fram liggande vindkraftverk för hustak och ett projekt för att skapa hållbart mode med Helsingborgsmotiv.

Fokus på trygghet och livskvalitet i höst

– Vi behöver hjälpas åt och göra den här staden till en bättre plats tillsammans. Vi letar idéer som stödjer Helsingborgs vision för 2035, säger Johanna Nyström.

Enligt visionen ska Helsingborg vara en skapande, pulserande, gemensam, global och balanserad stad för människor och företag år 2035. Staden ska också vara spännande, attraktiv och hållbar.

Nytt för i höst är att Visionsfonden väljer två prioriterade utmaningar för varje sökomgång. Det är två utmaningar som knyter an till visionen och som staden behöver jobba med. I höst letar Visionsfonden särskilt efter idéer som handlar om trygghet och livskvalitet.

– Sök absolut även om din idé inte passar de prioriterade utmaningarna, vi stänger inte dörren för någon. Men vi är extra intresserade av idéer som passar utmaningarna, för det är de som staden försöker lösa, säger Johanna Nyström.

Stöd och coachning inför ansökan

I juryn sitter en representant från varje förvaltning i staden. Det är människor som jobbar med utveckling och innovation. Och den som inte är så van projektmänniska får stöd och coachning inför sin ansökan.

– Visionsfonden är unik i sitt slag. Vad jag vet är det bara Ängelholm och Orsa som har något liknande, säger Johanna Nyström.

Tänk på att du behöver söka senast 20 september.

Läs mer om Visionsfonden och ansökningskraven på helsingborg.se/visionsfonden.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.