Sustainable Food Waste vinner stadens miljöpris

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Sustainable Food Waste vinner Helsingborgs stads miljöpris för sin app som hjälper livsmedelsföretag att minska matsvinn. Årets vinnare presenterades på näringslivsträffen HBG Frukost den 21 november, där grundarna gratulerades med diplom och en vinstcheck på 50 000 kronor.

Nazih Hazime och Jacob Petersson från företaget Sustainable Food Waste står inne på tech-hubben Hetch i Helsingborg
Nazih Hazime och Jacob Petersson från företaget Sustainable Food Waste.

Varje år delar Helsingborgs stad ut miljöpriset till en eller flera aktörer som gjort en viktig insats för klimatet eller miljön. I år prisas Jacob Petersson och Nazih Hazime som grundat Sustainable Food Waste Appen, det digitala verktyget som räddat över 124 ton mat från att slängas.

– Vi är stolta över att vår innovation inte bara uppmärksammas, utan att den också är ett bevis på vårt engagemang för att tillsammans med våra kunder och partners – varav många med säte i livsmedelsnavet Helsingborg – skapa en mer hållbar bransch. Nu vill vi fortsätta driva förändring inte bara inom Sveriges gränser utan också över Europa och vidare ut i världen, säger Nazih Hazime, grundare av företaget Sustainable Food Waste (SFW).

Juryns motivering

Sustainable Food Waste har med hjälp av ny teknik, samarbete och ett särskilt fokus på hållbarhet lyckats med något alldeles unikt – en innovativ och användarvänlig produkt för att rädda och omfördela livsmedel. Med SFW-appen har livsmedelsbranschen ett analysverktyg som kan bidra till att minska matsvinnet orsakat av temperaturavvikelser. Jacob och Nazih förstår sig på och möter branschens behov, vilket ger besparingar på både miljö och ekonomi samt ökad samhällsnytta.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.