Ungas hälsa i fokus – nio projekt får stöd ur Visionsfonden

När Visionsfonden efterlyste projekt som handlar om dels ungas hälsa, dels ny teknik och AI, rasslade det till i inkorgen. Nu delar fonden ut medel till nio projekt.

En person pratar nedanför en trappa där det sitter människor och lyssnar.

Nu är det klart vilka projekt som får medel ur Visionsfonden i vårens ansökningsomgång. Det handlar om nio projekt. Visionsfonden efterlyste särskilt projekt som handlar om två saker – dels ungas fysiska och psykiska hälsa, dels projekt som kan förenkla helsingborgarnas vardag med ny teknik och AI.

– Vi har haft ansökningsrekord! Vi har fått in fler ansökningar än någonsin och jag tror att det beror på att just de här utmaningarna har engagerat, säger Johanna Nyström, processledare för Visionsfonden.

De nio projekten får mellan 65 000 och 100 000 kronor var.

Basket-ekonomi, socialt entreprenörskap och båttvätt

Bland projekten finns bland annat ett lovprogram för socialt entreprenörskap, en handledarutbildning för att motverka psykisk ohälsa bland unga samt en idé om att kombinera basket med ekonomiutbildning.

Men även ett brädspel som låter barn och deras familjer utforska artificiell intelligens, en kreativ mötesplats där kvinnor från olika kulturer kan återbruka och laga kläder, samt en miljövänlig båttvätt där en robot ska minska användningen av giftig bottenfärg.

– Projekten som vi har fått in har varit både kreativa och ambitiösa. Jag skulle säga att kvaliteten på projekten aldrig har varit högre, säger Johanna Nyström.

Ny ansökningsomgång i augusti

Visionsfonden delar ut medel två gånger om året. Fonden stöttar projekt som knyter an till Helsingborgs stads vision för 2035.

Nästa ansökningsomgång öppnar den 26 augusti 2024. Då är det fokus på dels trygghet och säkerhet, dels målgruppsanpassade tjänster för äldre. Även det är utmaningar som knyter an till stadens vision och som tar sin utgångspunkt i stadens trend- och omvärldsanalys.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.