Så agerar staden med anledning av kriget i Ukraina

Invasionen av Ukraina väcker många tankar och funderingar. Här har vi samlat aktuell information och svaren på de vanligaste frågorna som kommer in till Helsingborgs stad. Vi länkar till aktörer som på olika sätt är delaktiga i mottagandet av personer som söker skydd.

Read this information in other languages (Google Translate).

Vill du hjälpa till?

Här har vi samlat initiativ från enskilda och frivilligorganisationer till förmån för de som drabbats av kriget i Ukraina.

Vill du erbjuda boende till flyktingar? Då kan du anmäla dig till initiativet Trygg start i Sverige på deras webbplats. Det är ett samarbete mellan Rädda barnen, Airbnb, föreningen Beredskapslyftet och Stadsmissionen.

Akutboende för flyktingar i Rydebäck har stängt

Den nya idrottshallen i Rydebäck är inte längre akutboende för flyktingar. Då det kom färre flyktingar som behövde boende till Helsingborg från Ukraina än Migrationsverket trott stängde staden akutboendet i Rydebäck i månadsskiftet april-maj.

Vanliga frågor om Ukraina

Här är svar på några frågor som ställts till kommunen.

Vanliga frågor

error_outline

Helsingborgs stad har inte möjlighet att ta emot kläder, mat eller andra gåvor, utan hänvisar till enskilda hjälpinitiativ och frivilligorganisationer. Staden har inte heller möjlighet att förmedla privata bostäder åt flyktingar.