Nyanlända elever – här anmäler du ditt barn till den svenska skolan

Välkomsten är en mottagning i Helsingborg för nyanlända elever som precis kommit till Sverige. Hit kommer alla elever som ska gå i grundskolan.

Vill du översätta sidan?/Would you like to translate this page?

For information in other languages, please use the translation option. Click on the globe icon at the upper right corner on this page.

Välkomsten är en mottagning i Helsingborg för nyanlända elever som precis kommit till Sverige. Hit kommer alla elever som ska gå i grundskolan.

På Välkomsten förbereder vi barn för skolstarten genom att kartlägga barnets språk, skolbakgrund och de erfarenheter barnet har med sig. Detta gäller oavsett vilket land ditt barn kommer från. Om ditt barn precis har kommit ny till Sverige ska du anmäla honom eller henne här nedanför.

Anmäl ditt barn till den svenska skolan via vår e-tjänst.

Newly arrived students – register your child for Swedish school here

Vi som finns på Välkomsten har pedagogisk utbildning och god erfarenhet av att ta emot barn från olika länder. Vi tar hjälp av tolk vid våra träffar.

För grundskoleelever som varit i Sverige högst två år

Har ditt barn varit i Sverige en längre tid (men högst två år) och precis flyttat till Helsingborg? Då ska du också göra en anmälan. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för placering på en skola.

Öva svenska på egen hand

Vill du börja öva svenska på egen hand rekommenderar vi till exempel sprakkraft.org eller gratisappen Duolingo. Ett annat tips är att titta på programmet Svenska för alla på UR play.

Svenska skolsystemet

Vill du läsa mer om det svenska skolsystemet kan du göra det på Skolverkets utbildningsguide. Informationen i utbildningsguiden finns tillgänglig på flera olika språk.

Hitta aktiviteter i aktivitetskalendern

Aktivitetskalendern erbjuder massor av roligt för dig som är ung i Helsingborg – både under lov och terminer. Joina oss du med. 

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.