Nyanlända elever – här anmäler du ditt barn till den svenska skolan

Välkomsten är en mottagning i Helsingborg för nyanlända elever som precis kommit till Sverige. Hit kommer alla elever som ska gå i grundskolan.

Välkomsten är en mottagning i Helsingborg för nyanlända elever som precis kommit till Sverige. Hit kommer alla elever som ska gå i grundskolan.

På Välkomsten förbereder vi barn för skolstarten genom att kartlägga barnets språk, skolbakgrund och de erfarenheter barnet har med sig. Detta gäller oavsett vilket land ditt barn kommer från. Om ditt barn precis har kommit ny till Sverige ska du anmäla honom eller henne här nedanför.

Anmäl ditt barn till den svenska skolan via vår e-tjänst.

Vi som finns på Välkomsten har pedagogisk utbildning och god erfarenhet av att ta emot barn från olika länder. Vi tar hjälp av tolk vid våra träffar.

För grundskoleelever som varit i Sverige högst två år

Har ditt barn varit i Sverige en längre tid (men högst två år) och precis flyttat till Helsingborg? Då ska du också göra en anmälan. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för placering på en skola.

Öva svenska på egen hand

Vill du börja öva svenska på egen hand rekommenderar vi till exempel sprakkraft.org eller gratisappen Duolingo. Ett annat tips är att titta på programmet Svenska för alla på UR play.

Svenska skolsystemet

Vill du läsa mer om det svenska skolsystemet kan du göra det på Skolverkets utbildningsguide. Informationen i utbildningsguiden finns tillgänglig på flera olika språk.

Hitta aktiviteter i aktivitetskalendern

Aktivitetskalendern erbjuder massor av roligt för dig som är ung i Helsingborg – både under lov och terminer. Joina oss du med. 

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?