Dockan och Djungellekan har tagit form i Oceanhamnen

Oceanhamnen förvandlas nu från ett gammalt hamn- och industriområde till en helt ny central stadsdel med bostäder, kontor, restauranger och handel nära vattnet – med fokus på miljö och hållbarhet. Grönska och lek spelar en viktig roll för att skapa en trivsam livsmiljö och sedan maj 2022 finns  en helt ny park och en ny lekplats i Oceanhamnen.

Ny park i den gamla torrdockan

Vi har byggt parken Dockan i den gamla torrdockan som hörde till Helsingborgs varv och knyter på så sätt an till stadsdelens historia. Själva dockan har till större delen fyllts igen men den typiska formen syns genom att det bildats ett nedsänkt, vindskyddat och grönt parkrum.

Vid muren mot det som återstår av Dockans bassäng har vi skapat ett vattenfall med havsvatten och den gamla varvskranen i parken har blivit ett landmärke för hela stadsdelen.

Vid södra hamnbassängen har vi skapat en brygga och trevliga ytor att vistas på i form av trappstegsformat trädäck ned mot vattnet.

Den nya gång- och cykelbron från Helsingborg C och Oceanpiren landar i parken och ökar därmed tillgängligheten från centrum.

Lekplats med djungeltema i dockans södra del

Djungellekplatsen ligger i Dockans södra del. Det var barnen i Helsingborg som fick bestämma att det blir en djungellekplats. Vi utlyste en tävling och djungeltema var det överlägset mest önskade temat så att nu får tigrar, gorillor, elefanter, ormar och papegojor flytta in.

3D-visualisering över Oceanhamnen med Dockanparken och djungellekplatsen

play_circle
Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

En mötesplats utöver det vanliga

Parken och lekplatsen är en mötesplats utöver det vanliga för såväl boende i stadsdelen som besökare, med stor respekt för och anknytning till platsens historia. Här har vi skapat vi ett givet utflyktsmål för alla helsingborgare, inte minst våra barnfamiljer.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?