Dockan och Djungellekan har tagit form i Oceanhamnen

Oceanhamnen förvandlas nu från ett gammalt hamn- och industriområde till en helt ny central stadsdel med bostäder, kontor, restauranger och handel nära vattnet – med fokus på miljö och hållbarhet. Grönska och lek spelar en viktig roll för att skapa en trivsam livsmiljö och sedan maj 2022 finns  en helt ny park och en ny lekplats i Oceanhamnen.

Ny park i den gamla torrdockan

Vi har byggt parken Dockan i den gamla torrdockan som hörde till Helsingborgs varv och knyter på så sätt an till stadsdelens historia. Själva dockan har till större delen fyllts igen men den typiska formen syns genom att det bildats ett nedsänkt, vindskyddat och grönt parkrum.

Vid muren mot det som återstår av Dockans bassäng har vi skapat ett vattenfall med havsvatten och den gamla varvskranen i parken har blivit ett landmärke för hela stadsdelen.

Vid södra hamnbassängen har vi skapat en brygga och trevliga ytor att vistas på i form av trappstegsformat trädäck ned mot vattnet.

Den nya gång- och cykelbron från Helsingborg C och Oceanpiren landar i parken och ökar därmed tillgängligheten från centrum.

Lekplats med djungeltema i dockans södra del

Djungellekplatsen ligger i Dockans södra del. Det var barnen i Helsingborg som fick bestämma att det blir en djungellekplats. Vi utlyste en tävling och djungeltema var det överlägset mest önskade temat så att nu får tigrar, gorillor, elefanter, ormar och papegojor flytta in.

3D-visualisering över Oceanhamnen med Dockanparken och djungellekplatsen

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

En mötesplats utöver det vanliga

Parken och lekplatsen är en mötesplats utöver det vanliga för såväl boende i stadsdelen som besökare, med stor respekt för och anknytning till platsens historia. Här har vi skapat vi ett givet utflyktsmål för alla helsingborgare, inte minst våra barnfamiljer.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.