Flytande havsbad i Oceanhamnen

Till sommaren 2018 ska Helsingborgs första flytande havsbad stå klart. Inom kort börjar Helsingborgs stad bygga det i Oceanhamnen i H+ området. Havsbadet är en del i arbetet med att levandegöra H+ området genom att skapa nya mötesplatser, aktiviteter och upplevelser.

Så här blir det

  • Havsbadet ska byggas med hjälp av flytande betongmoduler som kopplas på två sidor och bildar en koppling mellan Oslopiren och Oceanpiren.
  • Ett trädäck på cirka 790 kvadratmeter med gradänger, trappor, ramper och soldäck skapar en ram runt betongmodulerna.
  • Badet kommer att innehålla en djuphavspool med hopptorn, en motionsbassäng samt bassängdelar för både barn och vuxna. Poolerna får nät i botten och på sidorna. Barnpoolen får en tät botten med sand.
  • I första skedet bygger vi duschar, ytor för omklädning och utrymme för teknik och personal. Badet är också utformat så att det i ett senare skede kan kompletteras med en kiosk och en bastu.
  • Det kommer att finnas utbildade badvakter på plats från start.

Bra badvattenkvalitet en förutsättning

En av förutsättningarna för havsbadet har varit att badvattnet har bra kvalitet. Platsen där havsbadet ska ligga har ett rejält vattendjup och hög omsättning i vattnet och de badvattenprover som tagits under de senaste tre somrarna har alla varit tjänliga.

Klart till sommaren 2018

Går allt som planerat börjar vi bygga det nya havsbadet i mars 2018 och är klara till sommaren.