Vi rustar upp lekplatser i Helsingborg

Varje år rustar vi upp ett antal av Helsingborgs lekplatser. I maj startar vi den planerade upprustningen för 2024. I år har vi prioriterat upprustningar av fyra lekplatser och går allt som planerat är vi klara i slutet av juni 2024.

Under tiden vi arbetar på respektive lekplats är delar av lekplatsen avstängd. Vi öppnar avstängd lekutrustning igen efter godkänd slutbesiktning.

Det här gör vi på de olika lekplatserna:

Husensjö, vid Jönköpingsgatan 15, lekplats 125

Preliminärt 7 – 21 maj

Vi byter ut den befintliga klätterställningen mot en ny med rutschkana. Vi byter ut kantavgränsningen runt klätterställningen och fyller på med ny sand.

Västergård, i Västergårds grönområde, lekplats 139

Preliminärt 17 – 30 maj

Vi tar bort rutschkanan i slänten Det blir i stället en ny klätterställning med rutschkana där lekhuset stod tidigare. Lekhuset och sandbordet flyttar vi till en annan plats på lekplatsen. Vi byter också ut gungställningen mot en ny, flyttar en bänk och fyller på med ny sand.

Jordbodalens lekplats i Jordbodalen, lekplats 218

Preliminärt 16 – 29 maj

Vi tar bort två skadade lekskulpturer och ersätter dem med en fåbelbokarusell och en ny kaninlekskulptur. Vi bygger (eller sätter ut?) en ny parksoffa och fyller på med ny sand.

Vikingsbergslekan i Vikingsbergsparken, lekplats 20

Preliminärt 27 maj – 25 juni

Vi byter du den befintliga lekställningen mot en ny med rutschkana. Vi byter ut gungställningen och sandleksbordet. Vi kompletterar också med en ny grävskopa till sandleken och fyller på med ny sand.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.