Ung på Drottninghög

Att vara ung på Drottninghög kretsar mycket kring fritidsgården. Förr samlades man på Drottninghögs fritidsgård, idag heter träffpunkten Multiteket.

Det skulle vara bra att man har någon aktivitet på Drottninghögskolan på sommaren. En organisation kunde ha musik och sedan några spelar fotboll, några basket, några någonting annat. Det skulle vara bra tycker jag.

Nyima Keita född 1991

Eftersom min mamma gav oss så bra värderingar, så föll man inte in i den här gruppgrejen när man kom upp i högstadiet. För det var väldigt, väldigt tufft att växa upp här när man kom upp i tonåren. Då skulle man hävda sig och vara någonting. Man skulle vara speciell för att höra till dom ”rätta” grupperna, och tyvärr, dom ”rätta” grupperna är dom fel grupperna i uppväxten.
Titti Möllerstedt född 1960

tema_6_1_utomhussamling_foto
tema_6_1_utomhussamling_foto

Man hängde ute på gårdarna, man var ute vid grusplanen. Man gjorde allt för att komma in på fritidsgården. Man ville in på fritidsgården på kvällarna och då skulle man vara tretton år. Vi lyckades mygla oss in hela tiden men vi blev ju utkastade, vi under tretton. Flera gånger per kväll. Många var där, det var häftigt med musik och det hände mycket.

Kyrkan dom hade en fritidsgård som låg på Tränsgatan, en mötesplats för tonåringar och det blev liksom en uppsamlingsplats innan man fick börja gå på fritidsgården, men så fort man fyllde tretton och skulle börja sjuan, så var man stadig gäst på fritidsgården. Alltså där rörde det ju sig åttio till hundra till två hundra ungdomar på en kväll. Och det blev rätt nedslitet snabbt och personalen var ju fortfarande
fantastiska och kämpade och försökte prata oss rätt i livet och sådana saker.
Titti Möllerstedt född 1960

Man hade ju växt upp med alla dom här kompisarna. På den tiden var det så, att man tog hand om Drottninghög. Kom någon utifrån Drottninghög och pajade rutor, som det har hänt nu här, då tog vi tag i det. Antingen så ringde vi polisen eller så jagade vi bort dom. Det var ingen som skulle förstöra Drottninghög. Vi tog hand om Drottninghög. Det skulle vara fint och alla skulle känna sig trygga här. Alla sådana här bilstölder som inte polisen kunde ta hand om, då tog vi hand om det, vi satt där och vaktade parkeringarna runt om på Drottninghög.
Elvis Stan född 1977

https://media.helsingborg.se/uploads/networks/1/2014/02/tema_6_2_disco_foto.jpg

tema_6_2_disco_foto
tema_6_2_disco_foto

Fritidsgården, det var kärnan på Drottninghög. Alltid en samlingsplats och trevlig personal som verkligen tog hand om oss och det fanns så mycket att göra där. Det var ju allt från att sjunga till att spela bandy, pingis, biljard och varje fredag var det disko där och då fick dom som hängde där mest, ta hand om det här diskot. Någon fick vara diskjockey, någon fick vara vakt och det var jättebra.
Elvis Stan född 1977

tema_6_3_maxibad_foto
tema_6_3_maxibad_foto

När Maxibadet kom umgicks vi där på kvällarna. Man brukade träffa alla, hela gänget och umgås, lyssna på musik och bada.
Ivanka Stan född 1984

https://media.helsingborg.se/uploads/networks/1/2014/02/tema_6_4_maxibad2_foto.jpg

tema_6_4_maxibad2_foto
tema_6_4_maxibad2_foto

På sommaren så brukade jag vara mycket på Maxibadet. Jag tyckte det var jättekul, men sedan med åldern så har man ju vuxit ifrån det. Ja, som jag sade innan, man hittade alltid någonting att göra, speciellt när man är liten. Då var det ju bara att gå ut på gården och leka. Men när man växer upp så är det lite svårare, för du blir ju tonåring och då nöjer du ju inte dig med att bara gå ut på gården och leka, du vill ju mer utforska världen och göra annat.
Nora Aboutaka född 1996

tema_6_5_multiteket_foto
tema_6_5_multiteket_foto

Alltså det är mest det här stället runtomkring fritidsgården som alla hänger. Det är centrum, och det är mest ungdomar här.
Marigona Mehmeti född 1996

https://media.helsingborg.se/uploads/networks/1/2014/02/tema_6_6_multiteket_inomhus_foto.jpg

tema_6_6_multiteket_inomhus_foto
tema_6_6_multiteket_inomhus_foto

Vi brukar vara här i närheten av Multiteket. Vi är här inne eller så är vi kanske lite utanför. Ibland så går vi till den skolan där borta. Så är vi bara där och snackar.
Laudrim Alimi född 1994, Cameura Sagnia född 1996

Titti Möllerstedt född 1960 berättar om fritidsgården på Drottninghög.

Lyssna på Tittis minnen

Bilderna på den här sidan är skyddade enligt upphovsrätten.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.