Föreningar och ideellt arbete

Här hittar du ett brett utbud av föreningar och volontäruppdrag  i Helsingborg. Det finns både små och stora föreningar, och alla hälsar nya medlemmar välkomna. Du kan även vara volontär inom Helsingborgs stads verksamheter.

I Helsingborg finns det flera hundra föreningar. Bland dessa finns till exempel idrotts- och fritidsföreningar som håller på med allt från fotboll och ishockey till dykning och parkour. Det finns också många kulturföreningar, invandrarföreningar, pensionärsföreningar och frivilligorganisationer. Du kan även göra volontärsuppdrag inom Helsingborgs stad utan att vara med i någon förening.

Sök i föreningsregistret

Helsingborg har ett föreningsregister där du kan söka och hitta olika föreningar. Föreningarna är sorterade efter vilken typ av föreningar de är. Eftersom föreningarna själva väljer om de vill finnas med i registret eller inte, kan vi inte lova att registret är komplett. Sök efter föreningar i föreningsregistret.

Stöd för dig som driver eller är aktiv i en förening

Här hittar du information för dig som driver eller är aktiv i en förening. Du kan till exempel söka olika slags bidrag för din verksamhet, boka lokal, hyra utrustning eller registrera närvaro på nätet eller via app.

Fritid Helsingborgs nyhetsbrev

I nyhetsbrevet kan du ta del av aktuella händelser och viktig information som berör föreningslivet i Helsingborgs stad. Det går ut via mejl 4-6 gånger per år.
Vill du prenumerera? Skicka ett mejl till oss så lägger vi till dig i listan.