Appen Guide Helsingborg

Guide Helsingborg hjälper dig att hitta runt, hitta rätt och få storyn bakom sevärdheterna. Appen guidar dig i staden, på utställningar, i parker och bland sevärdheter med ljud, bild och video.

Appen Guide Helsingborg finns på flera av stadens stora besöksmål och listan fylls på efterhand. Mycket av innehållet i Guide Helsingborg går lika bra att ta till sig hemifrån. Du kan också använda Guide Helsingborg för att planera ditt besök.

Så fungerar Guide Helsingborg

Appen använder din telefons GPS för att ge vägbeskrivningar och hitta föremål som du är nära. Den innehåller guider som med ljud och bild berättar om föremål du är intresserad av, både när du besöker en utställning inomhus och när du går en rundtur på stan. Vill du inte använda mobildata för att streama guiderna kan du ladda ner dem via wifi, till exempel i receptioner eller där Helsingborgs stads fria wifi finns.

 Så här kommer du igång

  1. Gå till App Store eller Google Play och ladda ner Guide Helsingborg gratis.
  2. Kontrollera att platstjänsten på din telefon är aktiverad.
  3. Starta appen och välj den guide du är intresserad av.
  4. Välj något av objekten i guiden.
  5. Koppla in dina hörlurar och lyssna eller läs om objektet.

Hjälp med appen

Har du frågor eller problem med appen? Vänd dig till Helsingborg kontaktcenter på telefon 042-10 50 00, eller via mejladress kontaktcenter@helsingborg.se.

Helsingborgs stad bakom appen

Guide Helsingborg är Helsingborgs stads satsning för att guida besökare och turister. I appen finns många av de stora besöksmålen representerade och fler tillkommer hela tiden. Du kan läsa mer om hur Helsingborgs stad möter besökarna digitalt på webbplatsen Visit Helsingborg.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?