Helsingborgs vinterljus

Under den mörkaste tiden på året svidar Helsingborg om till vinterskrud. Med start i november förvandlas city till en gnistrande vintervärld med massor av julljus. Du kan följa med på en guidad vinterljusvandring eller uppleva vinterljusen på egen hand i Guide Helsingborg.

I månadsskiftet oktober–november börjar Helsingborg att svida om till vinterskrud. Först ut är träden, vars trädkronor är klädda i fantastiska vinterljus. Därefter tänder vi installationerna efter hand och lagom till första advent är allt på plats. Vinterljusen börjar släckas runt Tjugondag Knut och de sista lyser oftast fram till slutet av februari.

Vinterljusen gör det inte bara trivsamt i city, de bidrar även till en ökad trygghetskänsla och att fler rör sig i områdena. Många av ljusinstallationerna är placerade på platser som tidigare upplevts som otrygga.

Isbana på Sundstorget till 25 februari

Åk skridskor gratis, mitt i city, till 25 februari 2024. Efter ett års uppehåll är den omtyckta isbanan på Sundstorget tillbaka! Isen är bemannad under vissa perioder och då finns det möjlighet att hyra skridskor och hjälm.

Se mer information om isbanan på Sundstorget.

Guidade vinterljusvandringar

Följ med på våra uppskattade vinterljusvandringar! Under en nästan två timmar lång guidning får du höra historierna bakom installationerna, anekdoter och om andra projekt i staden.

Kolla vinterljusen i din egen takt med Guide Helsingborg

Lagom till första advent finns årets vinterljusvandring även i appen Guide Helsingborg. Då kan du gå vår vinterljusvandring i din egen takt. Du får höra om historierna bakom och lite annan kuriosa om installationerna.

QR-kod till Vinterljus i Guide Helsingborg
Så funkar Guide Helsingborg

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.