Prövning sfi

Här finns information för dig som behöver göra en prövning på sfi.

Vad är en prövning?

En prövning är när man gör flera tester som visar att man är godkänd på kursen. I en prövning ingår inte handledning eller undervisning. Vid prövningen gör du flera skriftliga och muntliga uppgifter. Det nationella provet är bara en del av prövningen. Du behöver komma till sfi-mottagningen flera gånger och visa dina kunskaper.

Du som bor i Sverige och redan har kunskaper i svenska kan göra en prövning på kurs B, C eller D och få godkänt eller inte godkänt betyg.

Hur anmäler jag mig?

Du anmäler dig till prövning på Scala-huset, Gasverksgatan 2, tisdagar klockan 13:00-15:00 alternativt fredagar klockan 10:00-12:00. Du behöver fotolegitimation och betyg på tidigare kurser om du har studerat sfi i en annan kommun än Helsingborg. Du måste också ta med dig ett personbevis som visar att du är folkbokförd i Sverige. Du måste vara minst 16 år gammal.

När får jag inte göra en prövning?

Om du inom tre månader har gjort nationellt prov eller om du redan läser en kurs inom sfi på en skola får du inte göra en prövning.

Vad kostar det att göra en prövning?

En prövning kostar 500 kr per kurs. Du får inte pengar tillbaka om du avbryter din prövning. Din prövning kommer inte starta förrän du har betalt in pengarna. Du får mer information om detta av din lärare på sfi-mottagningen.

När kan jag göra en prövning?

Du kan anmäla dig till prövning

  • under våren: den 4 februari-10 maj 2019
  • under hösten: den 26 augusti- 22 november 2019