Regnbågens förskola
Vi är liten förskola för barn 1-3 år. Här skapar vi förutsättningar för varje barns utveckling och livslånga lust att lära. Vår undervisning ska utmana och stimulera barnen att utveckla sin förmåga att kommunicera, undersöka och inhämta kunskaper samt en vilja att bidra till en hållbar värld.
Snabba fakta
- Rosengården
- Öppettider: 06:00 - 18:00
Besök oss
Vi ordnar visningar för er som är på väg att välja förskola. Anmäl er till förskolevandringar på telefon 042-10 51 91. Har ni redan fått plats och vill se vår förskola före inskolningen? Ring oss på telefon 042-10 54 05.
Vill du söka plats på Regnbågens förskola?
Kontakta oss
Adress
Tyringegatan 10, 252 76 Helsingborg
Hitta hit
Om oss
Vi är liten förskola för barn 1-3 år. Hos oss får du och dina barn ett varmt välkomnande och ett positivt bemötande av utbildad och engagerad personal.
Vi erbjuder en rolig och utmanande förskola utifrån barnens behov. Här skapar vi förutsättningar för varje barns utveckling och livslånga lust att lära.
Förskolans lärmiljöer skapar likvärdiga möjligheter för barn att utvecklas och stimuleras inom läroplanens alla delar. Genom en varierad undervisning utmanar vi barnen i sitt språk och lärandeidentitet.
I våra ateljéer ges barnen möjligheter att möta olika sorters material samt uttrycka sina erfarenheter.
Vår goda mat lagar kockarna på Solrosens förskola åt oss. De flesta råvaror är ekologiska. Se matsedeln på skolmaten.se. Barnen får både traditionell husmanskost och moderna rätter från när och fjärran.
Vi samarbetar i förskoleområdet. Vi är tre kommunala förskolor i området: Nyckelpigan, Regnbågen och Solrosen. Vi har ett nära samarbete med närliggande Nyckelpigans förskola för barn 3-5 år. Våra öppettider är ramtider då vi håller öppet utifrån behov. På sommar och jullov är förskolorna sammanslagna på Solrosens förskola.
Så arbetar vi
Barnen ska gå ut i världen med ett öppet och nyfiket sinne. Tillsammans har vi roligt och lär oss för livet.
Undervisningen pågår hela dagen och vi tar vara på de spontana såväl som de planerade undervisningstillfällena. Vi uppmuntrar barnets vilja att prova och att lyckas.
Det pedagogiska arbetet med barnen sker i projektform och under större delen av dagen delar vi barnen i mindre grupper där varje barn har möjligheter komma till tals och ha ett inflytande i sitt lärande.
Vi pedagoger har ett nyfiket och undersökande förhållningsätt där barnens tankar och frågor tas tillvara i den framåtsyftande planeringen. Barnen får vara med och påverka i olika beslut och demokratiska processer.
På Skolverkets webbplats kan du ladda ner och läsa läroplanen.
Inskolning
För att skapa en bra relation redan från start lägger vi stor vikt vid introduktionen. Introduktionen pågår under 2 veckor.
Under den första veckan av introduktionen är du med på förskolan för att ditt barn ska lära känna miljön och pedagogerna i sin takt.
I slutet på inskolningen får ditt barn successivt träna på att vara på förskolan utan förälder. Detta tar olika lång tid för varje barn och därför kan inskolningstiden variera något.
Alla barn har en ansvarspedagog och efter introduktionen kommer ni att ha ett uppföljningssamtal där ni går igenom den första tiden på förskolan. Introduktionen bygger på Trygghetscirkeln som även är en utbildning som föräldrar kan delta i.
Vi arbetar ständigt med att skapa trygga miljöer för barnen. I vår plan för att främja likabehandling och motverka diskriminering och annan kränkande behandling berättar vi vad vi gör för att barnen inte ska bli kränkta eller illa behandlade. Kontakta oss om du vill ta del av planen.
I vår digitala lärplattform kan du följa barnets utveckling och få information om förskolan. Du hittar de flesta av våra pedagogiska system och tjänster på skolportalen.helsingborg.se, där du till exempel kan anmäla frånvaro och se ditt barns schema.
Vid lämning och hämtning samtalar vi om hur dagen varit. Minst en gång per termin har vi utvecklingssamtal.