Därför har vi dragit i alla lyktstolpar i Bårslöv och Påarp

Dragtest av lyktstolpe.

Hösten 2021 genomförde vi ett handfast test av alla lyktstolpar i Bårslöv och Påarp. Genom att dra i varenda stolpe får vi information om hur den mår och om den, eller delar i den, behöver bytas. Testerna är en del i förberedelserna för framtidens belysning. Bårslöv och Påarp blir först ut när belysningen i Helsingborg ska bli både smartare och ovanligt upplysande.

Så här gick testerna till

Varje stolpe testades med belastning i fyra riktningar med hjälp av ett testfordon som drar i respektive trycker på stolpen. Utifrån det får vi en utvärdering av materialets tillstånd även i svetsfogar, infästningar mot mark, fundament och marken runtomkring.

Stolparna kategoriseras i en skala från 1 till 5, där kategori 1 är utan anmärkning och kategori 5 betyder att stolpen behöver bytas omgående. Den här inventeringen innebär att vi får ett hundraprocentigt underlag för vilka belysningsstolpar vi behöver byta inom 10 år.

Förberedelser för framtidens belysning i Bårslöv och Påarp

Till hösten 2022 räknar vi med att kunna börja den första etappen av det som ska bli framtidens belysning i Helsingborg. I Bårslöv och Påarp planerar vi att byta ut belysningen i alla ungefär 1 360 armaturer och gissningsvis 10-15 procent av alla lyktstolpar.

Därför börjar vi i Bårslöv och Påarp

Bårslöv och Påarp är som två kompletta minisamhällen. Här finns skola, affärer, parker, mindre gator, större vägar, gång- och cykelvägar med mera. Det vill säga nästan allt som finns i övriga Helsingborg fast i mindre skala. Genom att börja här kan vi testa och utvärdera vad som fungerar bra och lära oss mer när vi sedan fortsätter med andra delar av Helsingborg.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.