Ombyggnaden av Drottninggatan och Järnvägsgatan

Helsingborg växer så att det knakar och år 2035 ska vi vara 175 000 invånare. Vi blir fler som ska samsas på samma yta, och det ställer ökade krav på infrastrukturen i centrum. Därför satsar vi på att utveckla Helsingborgs paradgata – Drottninggatan och Järnvägsgatan.

I den första etappen, som beräknas vara helt klart i mitten av februari 2018  arbetar vi mellan Trädgårdsgatan och Stortorget. Läs mer om hur du påverkas av den första etappen.

Aktuellt just nu

Busshållplatserna vid Knutpunkten öppnar 10 december

Från 10 december kan du åter kliva på och av bussen utanför Knutpunkten. Då öppnar vi busshållplatserna för Helsingborg C utanför Knutpunkten igen och stänger de tillfälliga hållplatserna vid Stadsparken den för linje 22 vid Hamntorget. Läs mer om vad vi gör från 10 december och hur det påverkar dig.

Arbetet med första etappen pågår till mitten av februari

Hela sträckan mellan Trädgårdsgatan och Stortorget skulle ha varit klar till årsskiftet 2017/2018, men är försenad. Vi arbetar mellan Möllegränden och Stortorget ytterligare några veckor efter julhelgerna. Förseningen beror bland annat på grund av att vi stött på ledningar i marken som inte finns med på ritningar, vilket komplicerat arbetet. Läs mer om var vi arbetar till och med mitten av februari.

Andra etappen av ombyggnaden startar i januari

I början av januari 2018 startar den andra etappen av ombyggnaden av Drottninggatan och Järnvägsgatan. Vi börjar vid Sundstorget, längs sträckan mellan Hästmöllegränden och Norra Strandgatan. Läs mer om ombyggnadens andra etapp.

Så blir det när vi bygger om

Mitt i city ska invånare, byggmaskiner, byggpersonal, bussar, bilar och cyklar samsas under tiden som Drottninggatan och Järnvägsgatan byggs om. En utmaning som kräver noggrann planering och lösningsfokus. Se filmen här.