Vi anlägger två nya discgolfbanor i Helsingborg

Snart kan du testa eller träna discgolf vid två nya banor i Helsingborg, en i de södra delarna av Helsingborg och en på Berga. Banorna anläggs efter ett initiativ av helsingborgare och under våren 2023 räknar vi med att de är helt klara.

År 2020 byggde vi om discgolfbanan i Brohult och Dalhems grönområde. Både utformningen och användandet av banan där har fungerat bra och vi anlägger därför två banor till på två platser i Helsingborg (se även kartan nedan). Discgolf är ett av många sätt att röra på sig i våra stadsnära naturområden, något vi vill att så många som möjligt ska kunna göra. Ett område där många rör sig är också mer attraktivt att vara på än ett som upplevs mer folktomt.

Berga discgolfbana

I grönområdet på Berga industriområde anlägger vi en enklare 9-hålsbana som passar utmärkt för dig som vill spela under lunchrasten och för alla som vill prova på sporten ensamma eller i sällskap.

Triangelskogens discgolfbana

I Triangelskogen och Talldungen på Planteringen/Miatorp anlägger vi en trevlig 18-hålsbana som passar både nybörjare som vill prova på sporten och mer avancerade spelare, ensamma eller i sällskap.

Då blir banorna klara

Vi räknar med att det mesta är på plats i mitten av februari. Då ska banorna vara spelbara, med reservation för att informationsskyltar och viss hålinformation kanske inte är på plats.

Är du sugen på att spela redan nu hänvisar vi dig till den vackra och mer avancerade 18-hålsbanan i Brohult och Dalhems grönområde. Här finns mer information om både banan och grönområdet.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.