Mitt hem

Boende på Drottninghög öppnar dörren för oss och berättar om sina hem. 

Jag trivs bäst i mitt rum och i min lillebrors rum, för vi är bästa kompisar.  Det är en fyra vi bor i. Jag trivs bra men vill flytta hemifrån i alla fall. Jag vill flytta från Drottninghög för jag vill prova och se hur det är att bo på andra ställen också. Inte bara på samma ställe, då blir det tråkigt.
Nyima Keita född 1991

tema_3_1_Naami_Kudur_Hussein

Lägenheten är jättebra. Den är stor med fyra rum. Hade det funnits hiss, hade det var ännu bättre.
Naami Khudur Hussein född 1972

tema_3_2_berits_lagenhet

För det första, när vi flyttade hit, så blev vi förvånade över att det var så en billig lägenhet, för den var betydligt billigare än den vi hade i Örebro. Men sedan kan man väl också säga att detta är vad man kallar ett miljonprogram som byggdes för att bygga ifatt bostadsbristen, och det finns ju så klart en hel del brister i dom här. För det fick ju för fort, så det har blivit mycket sprickor.
Berit Karlsson född 1942

tema_3_3_huvud_500x225_tittis_tradgard

Alltså, det är helt underbart, så som jag bor, som min lägenhet ligger. Den ligger ju med helt fritt framför. Och jag har inga hus mellan, det är grönska, det är natur. Eftersom jag gillar natur och är mycket ute på min baksida, så ger det en bra kvalitet i vardagen.
Titti Möllerstedt född 1960

tema_3_4_tittis_kok

Lägenheten är ju väldigt mörk. Den är mörkt och dyster. Jag tror aldrig jag sitter i köket och äter till exempel, vi sitter alltid här inne i vardagsrummet. Jag är inte nöjd med köket om man säger så. Det är ingen fläkt för det finns inte i dessa husen. Det är ytterst märkligt. Dom har ju ett utsug högst uppe som alltid geggar igen, men det räcker inte, det stinker mat i hela lägenheten när man lagar mat här. Däremot så blir ju vardagsrummet centrala punkten, och är det bara vår och sommar så är det uteplatsen som är den centrala delen. Det är där jag trivs.
Titti Möllerstedt född 1960

Jag trivs bäst i vardagsrummet för där har jag min dator och där har jag tv:n. Men innan jag fick min son, så hade jag det rummet som han har nu, hans pojkrum. Där hade jag mitt arbetsrum, så det var mitt favoritrum innan.
Elvis Stan född 1977

Vi har alltid fullt hus. Ja, systern kommer förbi och brorsan och då är vi antingen i vardagsrummet eller i köket, men ibland när jag verkligen vill slappna av, så är det i mitt eget rum.
Ivanka Stan född 1984

Jag tycker bäst om att jag bor på bottenvåning. Så har vi stor trädgård. Jag tycker det är viktigt att ha stor trädgård, om du väl bor på bottenvåningen. Vi försöker vara där så mycket som möjligt och vi håller på och fixar till den och göra det fint och så nu. Eftersom vi ändå är nyinflyttade, så har man ju inte hunnit fixa allting än.
Nora Aboutaka född 1996

Jag trivs bäst i mitt rum. Där spelar vi dator, med varandra.
Mohamed Mohsen född 1997, Modi Elmarsi född 1998

Vi flyttade för några veckor sedan till Annerovägen uppe på Dalhem. Förut bodde vi på Grönkullagatan. Jag tyckte mest om folket. Alltså att dom visade respekt och så här och man visade respekt mot dom. Det var det man gillade mest.
Marigona Mehmeti född 1996

Jag promenerar mycket och jag kan gå ut tidigt på somrarna, sex, sju, åtta på morgonen. Promenera två timmar, komma hem, ta en dusch och sitta på balkongen. På somrarna har jag matta och kuddar på balkongen. Jag sitter där, läser och handarbetar. Vi sitter och äter frukost här och vi äter här på kvällarna och dricker kaffe och te. Så vi försöker hålla det mysigt.
Gulten Tosun född 1960

tema_3_5_berits_kok

Jag brukar byta färgsättning då och då. Då byter jag dukar, gardiner, ljus och ljusmanschetter. Förut var här rosa.
Berit Karlsson född 1942

tema_3_6_krukvaxt

Den här krukväxten tog jag med från Turkiet omkring 2002. Då var den bara liten.
Gulten Tosun född 1960

tema_3_7_tvhorna

Det här är min favoritplats. Här sitter jag och räknar matematik och så följer jag aktieutvecklingen fortlöpande. Sen måste man hålla reda på politiken och vad som händer i världen. Nyheter följer jag med i mycket och så är det sporten såklart. Man måste ju veta hur det går för HIF. Jag sover lite emellanåt och så går jag en liten runda varje dag. Sen sitter jag här.
Kjell Kjellberg född 1925

Jag flyttade till Drottninghög 1969, så jag har bott 44 år i samma lägenhet. Jag trivs mycket bra här och skulle inte kunna tänka mig att flytta. De får bära ut mig den dag jag skall flytta!
Lillian Johansson född 1929

Bilderna på den här sidan är skyddade enligt upphovsrätten.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?