Områdets dåliga rykte

Drottninghög har ett oförtjänt dåligt rykte. Hur känns det att ständigt höra negativa omdömen om sitt bostadsområde?

Ryktet kommer nog aldrig bort, utan det gäller ju att folk hjälper att sprida dessa goda saker som finns och att vi själv gör det med Drottninghögsdagen, till exempel, som jag tycker är helt fantastisk.
Berit Karlsson född 1942

tema_9_1_vid_butik_foto

Det är jättejobbigt. Speciellt jobbigt är det om man har varit i närheten när dom här situationerna har hänt och man känner att, så farligt har det ju inte varit. Så har dom gjort en jättestor grej av det. Är man i staden och man säger att man är från Drottninghög, då flyttar vissa människor sig… ”Oj, kommer du från den dåliga sidan av staden.” Och så skall det inte behöva vara, för så är det inte.
Elvis Stan född 1977

Ja, alltså jag hör också typ ”Kommer ni från den hålan? Det händer massor där”, och ”Nej, jag vågar inte parkera min bil här”, och ”Jag tänker inte komma förbi på Drottninghög för det kan hända saker”.
Ivanka Stan född 1984

Många tror att det är värre än vad det är egentligen är, fast när man är här så är det normalt. Alltså, det är inte så som alla säger.
Mohammed Mohsen född 1997

Man kan inte döma om du inte själv bor här. Sen tycker jag att det är olika från person till person. Om du bor på en lugn gård till exempel, då känner du ju inte av vad som händer runtomkring.
Nora Aboutaka född 1996

tema_9_3_centrumskylt_foto

Alltså, med tanke på att det är mycket bränder och sådant och när man ser vad dom skriver i HD, då är det är bra att dom har kameror så man ser vad som egentligen händer.
Nora Aboutaka född 1996

Jo alltså, när ungdomar förstör saker och ting, det är det jag inte tycker om. Så det är därför jag tycker att det är en bra sak att dom har hängt upp kameror nu här i områdena så att det är övervakat åtminstone. Så man ser vem det är som förstör och inte förstör, så att inte någon får skulden som inte ens har gjort det.
Marigona Mehmeti född 1996

Vi har haft en pyroman här och alla trodde att det var ungdomar som gick runt och brände upp bilar och brände upp soprum. Men efter att dom satt upp övervakningskamerorna så såg man att det inte var ungdomar och att det inte var utlänningar, utan att det var en svensk medelålders man som gjorde det. Så det var ju jättebra, då fick man ju veta att det inte var dom. För så fort någonting sådant hände så det enda man koncentrerade sig på, både medborgare och polisen, var att det var ungdomarna, ungdomarna, ungdomarna. Stackars ungdomar, det var inte dom. Så därför är det positivt att ha övervakningskameror.
Elvis Stan född 1977

tema_9_2_barn_pa_gard_foto

Alltså, lugnt för mig, det är att se människor leva som vanligt, springa runt, se hur barnen leker och stojar. Att alla är ute och promenerar och cyklar, och det är liksom en harmoni som finns. En harmoni som sällan beskrivs i tidningarna.
Titti Möllerstedt född 1960

Bilderna på den här sidan är skyddade enligt upphovsrätten.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?