Service

Centrum på Drottninghög rymmer bland annat butiker, fritidsgård och bibliotek. Idag är Drottninghög omgivet av stormarknader - men från början fanns bara Konsum och PK-Livs.

Jag har nära till Maxi och Lidl och det är jättebra.
Naami Khudur Hussein född 1972

Det var två banker en gång och den ena var där nere på vad man kallar nedre torget och det var den som sedan blev restaurang en kort tid som hette Restaurang Valvet, för man kunde sitta inne i bankvalvet och äta.
Berit Karlsson född 1942

tema_7_1_PK_foto

Mamma handlade alltid på PK. Hon gick igenom äppelskogen på gångbanan där med vår lilla hund, en liten kanintax. Och när hon kom till affären så sade hon till hunden att nu sitter du här och väntar tills jag kommer, så satte sig taxen där och vi hade inget koppel. Och hon satt där och sedan kom mamma ut och då hade hon alltid köpt ett Rigichoklad, för att hon varit duktig och suttit där.
Titti Möllerstedt född 1960

tema_7_2_ICA_foto

Ica använder jag om jag ska handla någonting lite snabbt, men vill man handla lite mer så kör jag till Maxi och nu bygger dom ju Citygross också. Sedan har vi Lidl och vi har ju restaurang Camilla. Så har vi ju pizzerior, restauranger och bageri. Vi har thairestaurang, frisör, vi har allting. Alltså man behöver inte gå utanför och göra någonting. Till och med fotvård har vi! Så det är en guldgruva
Elvis Stan född 1977

Det behövs ingenting annat. Vi har allt här.
Ivanka Stan född 1984

tema_7_3_centrum_foto

Ja, då handlade vi alltid på PK. Det var antingen PK eller var det Konsum. Då fanns ju inte Maxi på den tiden.

Sedan bor jag ju mycket centralt. Jag har ju nära till Fyrtioettan om jag vill dit, jag har nära till biblioteket och allt det där. På andra hållet, bussen har jag nära till, och Maxi och Lidl om man vill handla där. Men framförallt Maxi och buss har jag mycket nära till. Och nära till om jag vill åka ut också, för då kan jag gå upp här till Berga området, alltså på andra sidan Maxi, så når jag bussarna som går till exempel till Ängelholm, Båstad, överallt

Ja, bageriet har det blivit alldeles enormt bra med, tycker jag. Dom har ju rätt mycket öppettider och dom har mycket bra bröd och dom är relativt billiga, så det tyckte jag är mycket, mycket bra.
Förr var ju Söder den stora träffpunkten, det var ju alltid där man träffades, men nu har den fått mindre betydelse därför att nu har man så nära till allting här uppe. Kjell Kjellberg född 1925.

Bilderna på den här sidan är skyddade enligt upphovsrätten.

tema_7_4_handla_foto

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?