Mötesplats #pixlapiren

Från ingenmansland till allemansland. #pixlapiren är en unik mötesplats med nya aktiviteter och upplevelser. Staden lånar ut en stor yta på Oslopiren för att ge dig och andra helsingborgare chans att testa små och stora idéer.

Upptäck och upplev kreativiteten på Pixlapiren under H22 City Expo

Under 35 dagar, 30 maj – 3 juli, välkomnar Helsingborgs stad dig till H22 City Expo. Missa då inte Pixlapirens värld full av kreativa, roliga, konstnärliga uttryck som både lockar och kittlar dina sinnen, tankar och din fantasi. Det här är en kreativ oas där du kan uppleva lekfullhet i alla former. På h22cityexpo.se fyller vi löpande på med information om vad som händer på Pixlapiren.

Har du ett projekt eller en idé som du vill genomföra?

Då kan du få en egen yta att skapa på hos oss på Pixlapiren! Via pixlapiren@helsingborg.se kan du ansöka om stöd till att köpa in det material som du behöver.

Alltid på #pixlapiren

I dagsläget erbjuder #pixlapiren en kombinerad beachplan, workshop-lokaler, wifi, toalett, växtverkstad, graffitiväggar, grillar och sittplats för medhavd mat eller fika.

Skatepark

Här finns även en skatepark och intill den finns en skateramp som är öppen dygnet runt. Högsta höjden är 160 centimeter och rampen har både spine speedbump och extensions.

Banana Bay

Banana Bay är #pixlapirens unika strandhäng. Platsen består av en 3000 kvadratmeter igenfylld hamnbassäng mellan Oslopiren och Oceanpiren som har förvandlats till en grön oas med en skön sandstrand. Här finns en tillfällig plats där du kan bada. Men du gör det på egen risk. Vattnet närmast badtrappan passar bäst för bad. Längre ut i hamnbassängen är det olämpligt att bada på grund av strömmar och varierande djup och längst ut mot färjetrafiken är det förbjudet att bada. Här hittar du mer information om Helsingborgs badplatser.

Frågor och svar om #pixlapiren

#pixlapiren på sociala medier

Håll dig uppdaterad på våra sociala medier för inspiration och senaste nytt.

Instagram    Facebook

Mer om #pixlapiren