Mötesplats #pixlapiren

Från ingenmansland till allemansland. #pixlapiren är en unik mötesplats med nya aktiviteter och upplevelser. Staden lånar ut en stor yta på Oslopiren för att ge dig och andra helsingborgare chans att testa små och stora idéer.

Öppet varje dag

#pixlapiren är öppen för alla, när du vill och året om. Varje torsdag klockan 12.00-13.30 finns vi på plats för att ge stöttning till dig som vill pixla eller redan pixlar. Behöver du hjälp av personalen övriga tider så kan du kontakta oss på pixlapiren@helsingborg.se.

Har du ett projekt eller en idé som du vill genomföra? Då kan du få en egen yta att skapa på hos oss på Pixlapiren! Via pixlapiren@helsingborg.se kan du ansöka om stöd på upp till 10 000 kronor till att köpa in det material som du behöver.

Alltid på #pixlapiren

I dagsläget erbjuder #pixlapiren en kombinerad beachplan, workshop-lokaler, wifi, toalett, växtverkstad, graffitiväggar, grillar och sittplats för medhavd mat eller fika.

Skatepark

Här finns även en skatepark och intill den finns en skateramp som är öppen dygnet runt. Den är endast till för dig som åker skateboard. Kickar, inlines och BMX är inte tillåtet. Högsta höjden är 160 centimeter och rampen har både spine speedbump och extensions.

Banana Bay

Banana Bay är #pixlapirens unika strandhäng. Platsen består av en 3000 kvadratmeter igenfylld hamnbassäng mellan Oslopiren och Oceanpiren som har förvandlats till en grön oas med en skön sandstrand. På Banana Bay är det helt okej att bada här men du gör det på egen risk. Vår målsättning är att det ska bli en officiell badplats med allt det innebär kring säkerhet, vattenkvalitet, renhållning och städning ovan och under ytan år 2022. Här hittar du mer information om Helsingborgs badplatser.

Frågor och svar om #pixlapiren

#pixlapiren på sociala medier

Håll dig uppdaterad på våra sociala medier för inspiration och senaste nytt.

Instagram    Facebook

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?