Barnvänliga kisspauser på Fredriksdal och i parken Dockan

Testa Helsingborgs två nya, barnvänliga offentliga toaletter. Här har barnens upplevelser satts i första rummet – kisspausen ska vara rolig och trygg. Du hittar toaletterna i anslutning till stadens temalekplatser Djungellekan i parken Dockan i Oceanhamnen och Dinosaurielekan på Fredriksdal.

Ur ett barns perspektiv kan toalettbesök på främmande toaletter vara skrämmande. Handfaten sitter för högt upp för att nå, det är svårt att veta var tvålen är, låsen ser konstiga ut och när handtorken väl startar väser den hotfullt rakt i ansiktet. Så ska det inte vara. Barn har rätt till en trygg toalettupplevelse och därför har Helsingborgs stad och Danfo samarbetat för att utveckla ett par av stadens offentliga toaletter i en mer familjevänlig och lekfull riktning. Genom intervjuer med barn och familjer i Helsingborg har problem, tankar, idéer och möjliga lösningar identifierats. Baserat på detta underlag har de två nya offentliga toaletterna tagits fram. Kom och prova!

Familjetoaletten i parken Dockan har djungeltema, precis som lekplatsen Djungellekan intill, och förlänger äventyret hela vägen till toalettstolen. Ser du spåren av lejonen som promenerat förbi? Titta upp, är det något djur som gömmer sig i taket? Det finns mycket att upptäcka när en vanlig kisspaus blir en safaritur!

Familjetoaletten i bostadsområdet Fredriksdal följer också temat för lekplatsen Dinosaurielekan strax intill. Här är de dinosaurier som gäller. Hur många dinosaurier ser du som gömmer sig i grönskan? Är det ett bo med ägg som ligger där i hörnet? Titta upp, är det kanske en nyfiken växtätare som vill hälsa?

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?