Platsgaranti i förskola

Om ditt barn är i åldern 1-5 år och du har ansökt om förskoleplats senast 4 månader innan du vill att ditt barn ska börja, är du garanterad en plats i någon av förskolorna i Helsingborg.

Om det inte finns plats på något av de alternativ du har önskat har en rektor på förskolan i ditt boendeområde ansvar att erbjuda en plats till ditt barn på en av förskolorna i Helsingborg där det finns en ledig plats så nära barnets hem som möjligt.

Om du vill komma i kontakt med den rektor som kan hjälpa dig med en garantiplats ska du höra av dig till Helsingborg kontaktcenter via chatt nere till höger på denna sida. Du kan också ringa på telefon 042-10 50 00, mejla kontaktcenter@helsingborg.se eller besöka dem på Stortorget 17.

När du får ett erbjudande om plats upphör platsgarantin att gälla. Oavsett om du tackar ja eller nej till erbjuden garantiplats står du kvar i kö till de förskolor som du har sökt.

Om du ska flytta till Helsingborg

Om du ska flytta till Helsingborg kan du tillgodoräkna kötid innan flytten. Du ska ha ansökt minst 4 månader innan önskad start och antingen ha blivit folkbokförd i Helsingborg eller kunna uppvisa köpe- eller hyreskontrakt på boende i kommunen för att få platsgaranti.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?