Matprat

Mat är viktigt. I Helsingborgs stads skolor serverar vi maten för dig som vill något.

För oss är maten inte enbart ett mål som ska mätta hungriga magar. Det är så mycket mer. Mat för oss är att värna om barns och elevers hälsa och välmående, om miljön och om djuren. Mat är något som ger glädje och samvaro. Vi använder också maten för att lära om både vår egen och andra kulturers mattraditioner.

I Helsingborgs strävan efter att vara staden för dig som vill något spelar skolan en stor och viktig roll och vår ambition är att erbjuda den bästa tänkbara skolmaten för varje barn och elev.

Mat mättar i första hand hungriga magar, men är också en väg till hälsa, goda studieresultat och ett sätt att lära känna varandra och våra olika mattraditioner. När vi lär oss om vår mat lär vi oss också om vår miljö, vår historia och vårt samhälle.

Vi får många matfrågor från föräldrar.
Denna matbok är till er.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.