Del av Furutorpsgatan tillfälligt avstängd för trafik

Furutorpsgatan, ombyggnad

Sedan slutet av november 2023 är Furutorpsgatan avstängd för trafik mellan Carl Krooks gata och Hantverkargatan. Vi behöver stänga av den här delen av Furutorpsgatan eftersom Öresundskraft och NSVA utför ledningsarbeten som kräver att sträckan är fri från trafik. Går det som planerat kan vi öppna upp denna del av Furutorpsgatan för trafik med begränsad framkomlighet igen i slutet av april 2024.

  • Gående och cyklande kommer fram ungefär som vanligt på trottoarerna på båda sidorna om gatan.
  • Leveranser till och från verksamheter och annan typ av behörig trafik som till exempel sopbilar kan ta sig in och ut i dialog mellan entreprenören AKEA.
  • Trafik som kommer från öster och kör mot väster, leds om via bland annat Hantverkaregatan/Nedre Holländaregatan.
  • Från slutet av januari 2024 är Håkan Lundbergs gata avstängd vid Furutorpsgatan. Du kan köra in eller ut från området via Carl Krooks gata från Furutorpsgatan. Du kan också köra in via bussgatan från Oljehamnsleden. Observera dock att du inte får köra ut på Oljehamnsleden där.
  • Följ aktuell skyltning och hänvisningar på plats. Se även kartan nedan.

Arbetet i stort med att bygga om Furutorpsgatan för säkrare trafik och samtidigt göra stora och omfattande ledningsarbeten går ungefär som planerat. Vi börjar bli klara på en av etapperna i de norra delarna av gatan och tidplanen med målsättningen att bli klara till december 2024 ser just nu ut att hålla.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.