HelsingborgsExpressen på linje 1 – linjesträckning och hållplatser

I juni 2019 började HelsingborgsExpressen trafikera linje 1. Här får du information om hur linjen sträcker sig och vilka hållplatser den stannar vid. Du får också veta vilka förändringar det blivit längs sträckan jämfört med tidigare.

Dalhem och Drottninghög

HelsingborgsExpressen kör på Vasatorpsvägen förbi Drottninghög istället för på Regementsvägen och Drottninghögsvägen. Vasatorpsvägen har fått tre nya hållplatser; Regementsvägen, Drottninghög Centrum och Vasatorp Trädgård.

Sträckan och hållplatserna mellan Regementsvägen och Dalhem Centrum via Drottninghögsvägen trafikeras av andra busslinjer.

På Ängelholmsleden har hållplatsen Juelsgatan (Fredriksdals entré) försvunnit.

Centrum och Söder

Längs Drottninggatan har hållplatserna Konserthuset och Rådhuset ersatts av en ny hållplats, Sundstorget. Det nya hållplatsläget blev klart i augusti 2018.

På Söder går HelsingborgsExpressen på Malmöleden med en hållplats vid Tingshuset, istället för på Södergatan och Carl Krooks gata förbi Gustav Adolfstorg. Sträckan och hållplatserna trafikeras av andra busslinjer.

Gåsebäck och Planteringen

På Gåsebäck och Planteringen går HelsingborgsExpressen över Södergatsviadukten och Planteringsvägen istället för Bredgatan och Industrigatan. Planteringsvägen har fått två nya hållplatser; Gåsebäck och Öresundsgatan.

Sträckan och hållplatserna längs Bredgatan och Industrigatan har ersatts av andra busslinjer, förutom hållplatsen Skogsgatan som tagits bort.

Hållplatsen Norrehed på Planteringsvägen har tagits bort. Hållplatsen Heden har flyttats, så att den ligger ungefär mitt emellan hållplatserna Alborgatan och Högastensgatan.

Råå

Ombyggnaden av Råå är klar sedan sommaren 2017. Där har busslinje 2 ersatt sträckan och hållplatserna mellan Landskronavägen och Ättekulla. Linje 1 har redan fått en ny sträckning och ändhållplatsen är nu Kattegattsgatan.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?