HelsingborgsExpressen på linje 1 – linjesträckning och hållplatser

I juni 2019 börjar HelsingborgsExpressen trafikera linje 1. Här får du information om hur linjen kommer att sträcka sig och vilka hållplatser den stannar vid. Du får också veta vilka förändringar det blir längs sträckan jämfört med tidigare.

Se karta över HelsingborgsExpressens sträckning

Dalhem och Drottninghög

HelsingborgsExpressen kommer att köra på Vasatorpsvägen förbi Drottninghög istället för på Regementsvägen och Drottninghögsvägen. Vasatorpsvägen får tre nya hållplatser; Regementsvägen, Drottninghög Centrum och Vasatorp Trädgård.

Sträckan och hållplatserna mellan Regementsvägen och Dalhem Centrum via Drottninghögsvägen kommer att trafikeras av andra busslinjer.

På Ängelholmsleden försvinner hållplatsen Juelsgatan (Fredriksdals entré).

Karta Dalhem och Drottninghög

Centrum och Söder

Längs Drottninggatan har hållplatserna Konserthuset och Rådhuset ersatts av en ny hållplats, Sundstorget. Det nya hållplatsläget blev klart i augusti 2018.

På Söder kommer HelsingborgsExpressen att gå på Malmöleden med en hållplats vid Tingshuset, istället för på Södergatan och Carl Krooks gata förbi Gustav Adolfstorg. Sträckan och hållplatserna där kommer att trafikeras av andra busslinjer.

Karta Centrum och Söder

Gåsebäck och Planteringen

På Gåsebäck och Planteringen kommer HelsingborgsExpressen att gå över Södergatsviadukten och Planteringsvägen istället för Bredgatan och Industrigatan. Planteringsvägen får två nya hållplatser; Gåsebäck och Öresundsgatan.

Sträckan och hållplatserna längs Bredgatan och Industrigatan ersätts av andra busslinjer, förutom hållplatsen Skogsgatan som tas bort.

Hållplatsen Norrehed på Planteringsvägen försvinner. Hållplatsen Heden flyttas, så att den ligger ungefär mitt emellan hållplatserna Alborgatan och Högastensgatan.

Karta Gåsebäck och Planteringen

Råå

Ombyggnaden av Råå är klar sedan sommaren 2017. Där har busslinje 2 ersatt sträckan och hållplatserna mellan Landskronavägen och Ättekulla. Linje 1 har redan fått en ny sträckning och ändhållplatsen är nu Kattegattsgatan.

Karta Råå