Vi bygger ut Barntrafikskolan

Barn på cykel på Barntrafikskolan

Från slutet av oktober 2023 bygger vi ut Barntrafikskolan. Förutom ett större område med fler cykelvägar, skapar vi en modernare trafikmiljö för barn att i trygg och lekfull miljö träna på att gå och cykla i trafik. Vi anknyter också till Barntrafikskolans historia, som startade i samband med utställningen H55 år 1955. Nu tillför vi några nya inslag med koppling till H22 City Expo sommaren 2022.

Det här gör vi

  • Vi bygger ut området åt öster. Totalt blir Barntrafikskolan knappt 2 000 kvadratmeter stor när vi är klara.
  • Vi moderniserar trafikmiljön, med nya skyltar, moderna gång- och cykelöverfarter. Trafikregler och hur vi utformar trafikmiljöer ändras med åren och nu syns det även här.
  • Vi tar tillvara ett hus som användes under H22 City Expo sommaren 2022. Nu kommer det att efterlikna herrgården på Fredriksdal. Vid entrén gör vi plats för en sektion av en bullerdämpande mur, också det en av innovationerna i H22-satsningen som nu finns på Södra Stenbocksgatan vid Eneborgsplatsen.

Så påverkas du

Vi startade arbetet av oktober 2023. Under ombyggnaden är Barntrafikskolan stängd . Går allt som planerat är stora delar av arbetet klart till årsskiftet 2023/2024. Den slutliga asfalteringen får dock vänta till våren. Då sätter vi också upp nya skyltar och målar linjer på de nyasfalterade gång- och cykelvägarna.

Trafikskola med lång historia

Barntrafikskolan har funnits sedan 1955 och startade i samband med utställningen H55. Trafikskolan flyttade till sitt nuvarande läge 1958. Kvinnliga Bilkåristerna drev Barntrafikskolans sommarprogram fram till 2010 då Helsingborgs stad tog över driften. Sedan augusti 2012 är det Miljöverkstaden som håller i undervisningen.

Mer information om Barntrafikskolan.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.