Vi har byggt ut Barntrafikskolan

Barn på cykel på Barntrafikskolan

Under hösten 2023 och våren 2024 byggde vi ut Barntrafikskolan. Förutom ett större område med fler cykelvägar, har vi skapat en modernare trafikmiljö för barn att i trygg och lekfull miljö träna på att gå och cykla i trafik. Vi anknyter också till Barntrafikskolans historia, som startade i samband med utställningen H55 år 1955. Nu har vi tillfört några nya inslag med koppling till H22 City Expo sommaren 2022.

Det här har vi gjort

  • Vi har byggt ut området åt öster. Totalt är nu Barntrafikskolan knappt 2 000 kvadratmeter stor.
  • Vi har moderniserat trafikmiljön, med nya skyltar och moderna gång- och cykelöverfarter. Trafikregler och hur vi utformar trafikmiljöer ändras med åren och nu syns det även här.
  • Vi har tagit tillvara ett hus som användes under H22 City Expo sommaren 2022. Än är inte huset målat, men sedan kommer det att efterlikna herrgården på Fredriksdal. Vid entrén har vi gjort plats för en sektion av en bullerdämpande mur, också det en av innovationerna i H22-satsningen som nu finns på Södra Stenbocksgatan vid Eneborgsplatsen.

Trafikskola med lång historia

Barntrafikskolan har funnits sedan 1955 och startade i samband med utställningen H55. Trafikskolan flyttade till sitt nuvarande läge 1958. Kvinnliga Bilkåristerna drev Barntrafikskolans sommarprogram fram till 2010 då Helsingborgs stad tog över driften. Sedan augusti 2012 är det Miljöverkstaden som håller i undervisningen.

Mer information om Barntrafikskolan.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.