Barntrafikskolan

På Barntrafikskolan undervisar personal från Miljöverkstaden skolelever i trafiksäkerhet. Den som vill kan också besöka Barntrafikskolan med egen cykel utanför skoltid för att leka och lära, med koppling till temat trafik.

Sommarkurser på Barntrafikskolan

Varje sommar håller vi sommarkurser på Barntrafikskolan för barn som är 5-8 år och kan cykla utan stödhjul. Information om hur du anmäler hittar du här när det börjar närma sig.

Miljöverkstadens undervisning

Miljöverkstaden välkomnar klasser på såväl kommunala skolor som friskolor att besöka Barntrafikskolan inom programmet för grundskolans årskurs 1, Helt säkert. Läs mer om Miljöverkstadens undervisning på Barntrafikskolan.

Förskolor och skolor kan boka Barntrafikskolan

Under perioden september – oktober och april – juni kan  skolor och förskolor besöka Barntrafikskolan på fredagar för att på egen hand öva trafik. Under resten av året går det att boka tid alla dagar. Du bokar tid hos Miljöverkstaden, 042-10 70 81 eller miljoverkstaden@helsingborg.se. Du lånar sedan en nyckeltagg på stadsbyggnadsförvaltningen, Järnvägsgatan 22, och får tillgång till ett litet antal cyklar och hjälmar.

Trafikskola med lång historia

Barntrafikskolan har funnits sedan 1955 och startade i samband med utställningen H55. Trafikskolan flyttade till sitt nuvarande läge 1958. Kvinnliga Bilkåristerna drev Barntrafikskolans sommarprogram fram till 2010 då Helsingborgs stad tog över driften. Sedan augusti 2012 är det Miljöverkstaden som håller i undervisningen.