Barntrafikskolan

På Barntrafikskolan undervisar personal från Miljöverkstaden skolelever i trafiksäkerhet. Den som vill kan också besöka Barntrafikskolan med egen cykel utanför skoltid för att leka och lära, med koppling till temat trafik.

Sommaröppet på Barntrafikskolan

Nu är det dags att anmäla ditt barn till sommarens trafikskola på Barntrafikskolan. För dig som istället vill ta dagen som den kommer är Barntrafikskolan öppen och bemannad under tre veckor i juli. Läs mer om hur du anmäler dig och när Barntrafikskolan är bemannad.

Miljöverkstadens undervisning

Inom ramen för Miljöverkstadens program för grundskolans årskurs 1, Helt säkert, kan skolklasser komma på ett besök på Barntrafikskolan. Du kan läsa mer om Miljöverkstadens undervisning på Barntrafikskolan här.

Förskolor och skolor kan boka Barntrafikskolan

Under perioden september – oktober och april – juni kan  skolor och förskolor besöka Barntrafikskolan på fredagar för att på egen hand öva trafik. Under resten av året går det att boka tid alla dagar. Du bokar tid hos Miljöverkstaden, 042-10 70 81 eller miljoverkstaden@helsingborg.se. Du lånar sedan en nyckel på stadsbyggnadsförvaltningen, Järnvägsgatan 22, och får tillgång till ett litet antal cyklar och hjälmar.

Trafikskola med lång historia

Barntrafikskolan har funnits sedan 1955 och startade i samband med utställningen H55. Trafikskolan flyttade till sitt nuvarande läge 1958. Kvinnliga Bilkåristerna drev Barntrafikskolans sommarprogram fram till 2010 då Helsingborgs stad tog över driften. Sedan augusti 2012 är det Miljöverkstaden som håller i undervisningen.

Här ligger Barntrafikskolan: