Barntrafikskolan

På Barntrafikskolan undervisar personal från Miljöverkstaden skolelever i trafiksäkerhet. Den som vill kan också besöka Barntrafikskolan med egen cykel utanför skoltid för att leka och lära, med koppling till temat trafik.

Miljöverkstadens undervisning

Miljöverkstaden välkomnar klasser på såväl kommunala skolor som friskolor att besöka Barntrafikskolan inom programmet för grundskolans årskurs 1, Helt säkert. Läs mer om Miljöverkstadens undervisning på Barntrafikskolan.

Förskolor och skolor kan boka Barntrafikskolan

Under perioden september – oktober och april – juni kan skolor och förskolor besöka Barntrafikskolan på fredagar för att på egen hand öva trafik. Under resten av året går det att boka tid alla dagar. Du bokar tid hos Miljöverkstaden, 042-10 70 81 eller miljoverkstaden@helsingborg.se. Du lånar sedan en nyckeltagg på stadsbyggnadsförvaltningen, Järnvägsgatan 22, och får tillgång till ett litet antal cyklar och hjälmar.

Besök barntrafikskolan med ditt barn på fritiden

Du är välkommen att besöka Barntrafikskolan med ditt barn utanför skoltid för att i trygg och lekfull miljö träna på att gå och cykla i trafik. När det pågår undervisning, oftast fram till klockan 13:00 på vardagar, finns en skylt på grinden som berättar att det är stängt för andra besökare.

Det är tillåtet att ha barnkalas på barntrafikskolan men tänk på att det inte går att boka för privata aktiviteter och att barntrafikskolan är öppen för alla utanför skoltid. Glöm inte heller att städa undan efter er och ta med eventuellt skräp.

Sommarkurser på Barntrafikskolan

Varje sommar håller vi kurser på Barntrafikskolan för barn som är 5-8 år och kan cykla utan stödhjul. Här kan du läsa mer om sommarkurserna, anmälan och öppet hus-dagar för alla.

Trafikskola med lång historia

Barntrafikskolan har funnits sedan 1955 och startade i samband med utställningen H55. Trafikskolan flyttade till sitt nuvarande läge 1958. Kvinnliga Bilkåristerna drev Barntrafikskolans sommarprogram fram till 2010 då Helsingborgs stad tog över driften. Sedan augusti 2012 är det Miljöverkstaden som håller i undervisningen.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?