Barntrafikskolan

På Barntrafikskolan undervisar personal från Miljöverkstaden skolelever i trafiksäkerhet. Den som vill kan också besöka Barntrafikskolan med egen cykel utanför skoltid för att leka och lära, med koppling till temat trafik.

Höstlovsöppet på Barntrafikskolan 30 oktober

Måndag 30 oktober är Barntrafikskolan öppen och bemannad klockan 10:00-14:00. Då är husen öppna, ljusen i gång och pedagoger från Miljöverkstaden på plats för att hjälpa till. Några få cyklar finns till utlåning (passar till yngre barn), men det är bra att ta med egen cykel, kickboard eller liknande. Hjälm och ansvarig vuxen ska också vara med.

Miljöverkstadens undervisning

Miljöverkstaden välkomnar klasser på såväl kommunala skolor som friskolor att besöka Barntrafikskolan inom programmet för grundskolans årskurs 1, Helt säkert. Du kan läsa mer om Miljöverkstadens undervisning på Barntrafikskolan här.

Förskolor och skolor kan boka Barntrafikskolan

Under perioden september – oktober och april – juni kan  skolor och förskolor besöka Barntrafikskolan på fredagar för att på egen hand öva trafik. Under resten av året går det att boka tid alla dagar. Du bokar tid hos Miljöverkstaden, 042-10 70 81 eller miljoverkstaden@helsingborg.se. Du lånar sedan en nyckel på stadsbyggnadsförvaltningen, Järnvägsgatan 22, och får tillgång till ett litet antal cyklar och hjälmar.

Trafikskola med lång historia

Barntrafikskolan har funnits sedan 1955 och startade i samband med utställningen H55. Trafikskolan flyttade till sitt nuvarande läge 1958. Kvinnliga Bilkåristerna drev Barntrafikskolans sommarprogram fram till 2010 då Helsingborgs stad tog över driften. Sedan augusti 2012 är det Miljöverkstaden som håller i undervisningen.

Här ligger Barntrafikskolan: