Tillgängliga platser för alla

Helsingborgs utomhusmiljö ska vara tillgänglig för alla. Det innebär att en person som till exempel har nedsatt syn eller hörsel eller har svårt att gå också ska kunna ta sig runt i staden. Det ska bland annat vara enkelt att komma fram med barnvagn, rullstol eller rollator.

Här får du en inblick i Helsingborgs stads arbete med att tillgängliggöra utemiljön i Helsingborg. Du får även tips på platser som är väl värda ett besök för stora som små och som är tillgänglighetsanpassade för den som har någon form av funktionsnedsättning. Du kan också ladda ner foldern ”Tillgänglig utemiljö – en stad anpassad för dig” (pdf, 4,3 MB)

Det är många som arbetar med att tillgänglighetsanpassa Helsingborg. Handbok för en tillgängligare utemiljö (pdf, 7,1 MB) ska användas av alla som ingår i planerings- och byggprocessen; beslutsfattare, arkitekter, planerare, projektörer, byggherrar och utförare.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.