Planteringar utan gränser

Planteringar utan gränser är Helsingborgs stads stadsodlingsprojekt med fyra gemensamma trädgårdar på områdena Planteringen, Drottninghög, Fredriksdal och Husensjö. Tillsammans med dig som bor i områdena sår, planterar, skördar och umgås vi. Från och med 2020 drivs odlingarna inte längre av Helsingborgs stad, utan av föreningarna själva.

2019 är sista året som Helsingborgs stad driver Planteringar utan gränser, men vi hoppas att både växter och vänskap ska få fortsätta att spira. Från och med 2020 kan nämligen du som vill, få ta över någon av stadens odlingar. De finns på Husensjö, Fredriksdal, Drottninghög och Planteringen, i form av pallkragar och med alla redskap som behövs. Är ni flera som vill driva en odling vidare kan ni bilda en odlarförening. Vi hjälper till med att starta upp föreningen och ser till att odlingen är i ordning innan ni tar över ansvaret för den.

Välkommen på informationsträffar

Under två tillfällen i oktober kan du få veta mer om de nya odlingsföreningarna och hur arbetet ser ut med odlingarna framöver.

  • Informationsträff om den nya odlingsföreningen på Drottninghög – Fredriksdal
    Måndag 7 oktober klockan 18:00-19:30, Idé A Drottninghög Blåkullagatan 5 i Helsingborg.
  • Informationsträff om den nya odlingsföreningen på Husensjö
    Tisdag 22 oktober klockan 18:00-19:30, Tyringegatan 358 i Helsingborg.

Vill du veta mer?

Välkommen att höra av dig till Anna Kowalik Tidblad, odlingsinspiratör på stadsbyggnadsförvaltningen, genom att ringa 0722-17 46 70 eller mejla till anna.kowaliktidblad@helsingborg.se

På  planteringarutangranser.helsingborg.se kan du läsa mer om projektet och våra odlingar.