Söka utbildning i annan kommun

Bor du i Helsingborg och vill söka utbildning i en annan kommun? Ta först reda på om samma eller likvärdig utbildning finns på vuxenutbildning i Helsingborg. För att få gå utbildningen i en annan kommun krävs ett godkännande från Helsingborgs stad.

Så här gör du:

  • Ta reda på om samma eller likvärdig utbildning finns på vuxenutbildning i Helsingborg. Om den finns, fundera på att söka den. Om du är osäker kan du alltid prata med en studie- och yrkesvägledare om dina studietankar.
  • Ansök till den utbildning som du önskar läsa i en annan kommun, om du inte hittar motsvarande i Helsingborg. Sök gärna digitalt om möjligheten finns.
  • För att få läsa utbildningen i en annan kommun behöver du ett godkännande från Helsingborgs stad. Logga in i webbansökan för vuxenutbildning i Helsingborg, klicka på ”Ansökan till vuxenutbildningen i Helsingborg” och därefter ”Söka utbildning i annan kommun”. Följ sedan instruktionerna, där du bland annat ska bifoga en kopia på ansökan till utbildningen i den andra kommunen, dina betyg och ett personligt brev.

Bor du i en annan kommun och vill läsa utbildning i Helsingborg?

Så här gör du:

  • Ta reda på om din hemkommun godkänner att du läser här. Om det går, sök din utbildning i webbansökan för vuxenutbildning i Helsingborg. Du får ett mejl från oss efter att du sökt, där vi beskriver hur du slutför din ansökan.
  • Skicka mejlet, tillsammans med dina betyg och ett personligt brev, till vuxenutbildningen i din hemkommun.
  • Komplett ansökan måste ha kommit till oss från din hemkommun inom 10 dagar.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.