Söka utbildning i annan kommun

Bor du i Helsingborg och vill söka utbildning i en annan kommun? Ta först reda på om samma eller likvärdig utbildning finns på vuxenutbildning i Helsingborg. För att få gå utbildningen i en annan kommun krävs ett godkännande från Helsingborgs stad.

Så här gör du:

  • Ta reda på om samma eller likvärdig utbildning finns på vuxenutbildning i Helsingborg. Om den finns, fundera på att söka den. Om du är osäker kan du alltid prata med en studie- och yrkesvägledare om dina studietankar.
  • Ansök till den utbildning som du önskar läsa i en annan kommun, om du inte hittar motsvarande i Helsingborg. Sök gärna digitalt om möjligheten finns.
  • För att få läsa utbildningen i en annan kommun behöver du ett godkännande från Helsingborgs stad. Logga in i webbansökan för vuxenutbildning i Helsingborg, klicka på ”Ansökan till vuxenutbildningen i Helsingborg” och därefter ”Söka utbildning i annan kommun”. Följ sedan instruktionerna, där du bland annat ska bifoga en kopia på ansökan till utbildningen i den andra kommunen, dina betyg och ett personligt brev.

Bor du i en annan kommun och vill läsa utbildning i Helsingborg?

Så här gör du:

  • Ta reda på om din hemkommun godkänner att du läser här. Om det går, sök din utbildning i webbansökan för vuxenutbildning i Helsingborg. Du får ett mejl från oss efter att du sökt, där vi beskriver hur du slutför din ansökan.
  • Skicka mejlet, tillsammans med dina betyg och ett personligt brev, till vuxenutbildningen i din hemkommun.
  • Komplett ansökan måste ha kommit till oss från din hemkommun inom 10 dagar.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?