Studie- och yrkesvägledning

Studie- och yrkesvägledning

Har du funderingar kring studier eller vill du byta yrkesbana? Välkommen att kontakta en studie- och yrkesvägledare.

I ett samtal med en studie och yrkesvägledare kan du få ökad kunskap om vilka alternativ som finns kring studier och yrkesval. Vi pratar om dina intressen och framtidsplaner, och du är själv aktiv i planeringen av din framtid. Vi finns för dig som bor i Helsingborg.

För dig som redan studerar på vuxenutbildningen

Om du behöver studie- och yrkesvägledning och redan studerar, ska du vända dig till en studie- och yrkesvägledare på din skola. Du kan alltid fråga lärare och annan personal på skolan om hur du kommer i kontakt med studie- och yrkesvägledaren.

Du får hjälp med att planera pågående och framtida studier och kan fråga om vad det innebär att arbeta inom olika branscher och yrken.

Du som läser sfi ska också vända dig till din skola för stöd och vägledning.

För dig som funderar på att studera på vuxenutbildningen

Söker du vägledning inför studier vänder du dig till Scala-huset, Gasverksgatan 2 (karta). Här kan du få information och vägledning om olika yrken och utbildningar. Studie- och yrkesvägledare finns på plats under drop in-tider:

  • tisdagar och onsdagar klockan 10:00-12:00
  • torsdagar klockan 13:00-15:00

Du behöver inte boka tid hos oss – det är bara att komma förbi. Men tänk på att besöka oss i god tid. Ett vägledningssamtal behöver påbörjas minst 30 minuter före stängning.

Om du har behov av ett längre vägledningssamtal kan du att boka en tid via vårt bokningssystem. De bokade samtalen är på Gasverksgatan 2 (karta).

Om du har en fråga kan du även mejla oss på Helsingborg kontaktcenter.

Allmänna frågor om vuxenutbildning

Du som har allmänna frågor om vuxenutbildning i Helsingborg kan vända dig till Helsingborg kontaktcenter.

Vanliga frågor och svar

Vanliga frågor och svar om vuxenstudier i Helsingborg.