Behöver du hjälp eller råd?

Behöver du hjälp och stöd i livet men vet inte vilket stöd eller var du kan hitta det? Då kan våra råd- och stödkoordinatorer Therese, Katarina och Annie hjälpa dig att hitta rätt.

Om du inte vet vilken ände du ska börja i, då kan vi tillsammans se över din situation och hitta kontakter som kan hjälpa dig vidare.

Vi kan boka och följa med till ett första möte när vi har kommit överens om vilket typ av stöd du behöver. Det kan vara allt från kontakt med sjukvård, psykiatri, vård och omsorg, ekonomiska eller sociala frågor.

Vi vet platser där det finns möjlighet till hjälp där hjälpen inte journalförs och är kostnadsfri. Vi skriver ingen journal. Kontakten sker på dina villkor och är helt frivillig. Vi har sekretess och tar inga kontakter utan att du vet. Tjänsten riktar sig till invånare i Helsingborgs stad som inte redan har en handläggare. Vi finns tillgängliga dagtid måndag till fredag.

Ni kan hitta oss på:

Stadsbiblioteket på Bollbrogatan 1, måndagar klockan 13:00-15:00.

@Plantan på Industrigatan 25, tisdagar jämna veckor klockan 13:00-15:00.

Närlunda på Närlundavägen 13. Vi finns på plats en tisdag i månaden klockan 10:00-12:00. Följande datum: 19/9, 17/10 och 28/11.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.