Spelmissbruk och spelberoende

Är du orolig för att du spelar för mycket? Vill du ha hjälp med att sluta? Eller bekymrar du dig för någon i din närhet som spelar mycket? Här kan du få hjälp.

Rådgivningen har även stöd för dig som vill ha hjälp med spelmissbruk eller spelberoende. Rådgivningen är en öppen mottagning för dig som har ett beroende eller som spelar med höga risker, eller för dig som är anhörig till någon som har problem med att hantera sitt spelande. Besöken är gratis och du ska vara skriven och bosatt i Helsingborgs stad.

Telefon: 042-10 66 63.
Telefontid måndag, tisdag och torsdag: 13.00-14.00. Dag före röd dag har vi telefontid 11.00-12.00.
E-post: info.asdr@helsingborg.se.
Besöksadress: Bollbrogatan 10, Helsingborg.

Vad är spelberoende?

Spelberoende eller spelmissbruk kan beskriva ett spelbeteende som skadar dig själv, din ekonomi eller de som är nära dig, som vänner, familj och människor som bryr sig om dig.

Att vara spelberoende innebär att du har ett tvångsmässigt behov av att spela om pengar, hasardspel. I psykiatriska sammanhang kallas detta för hasardspelsyndrom, ludomani eller spelmani. Som spelberoende kan du ha samma symptom som någon som är beroende av alkohol eller droger. Bland annat kan du behöva spela för större summor hela tiden för att behålla spänningen.

Det kan även leda till abstinensliknande symptom som rastlöshet, irritation, stress, depression eller ångest när du försöker sluta eller kontrollera ditt spelande. För vissa kan det gå så långt som att det påverkar relationer, jobb och personlig ekonomi.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.