Välkommen med i cykelparaden 3 juni!

Färgglad cykel vid lika färgglatt plank.

Lördagen den 3 juni är det cykelfest i city! Vi älskar att cykla och vill gärna bli fler som gör det. Förra året utsågs vi till den stad i Sveriges som är bäst på att främja cykling. Och det vill vi fira med en festlig cykelparad från Sundstorget till Furutorpsplatsen. Samtidigt passar vi på att inviga den nya cykelparkeringen på Kungstorget. Kom – och gärna på cykel!

Program

12.00: Invigning av nya cykelgaraget på Kungstorget

Det var lite klurigt att få alla bitar på plats, men nu är cykelgaraget på Kungstorget äntligen klart. Ta en titt in i den spännande byggnaden – och upp i spegeltaket! Under invigningen talar Alexander Svensson (M), stadsbyggnadsnämndens ordförande. Stadsträdgårdsmästare Martin Hadmyr, trafikchef Oscar Grönvall och Krook & Tjäder Arkitekter finns också på plats och berättar om platsen och utformningen. Det blir även musikunderhållning och fika så långt det räcker. Välkommen!

13.00: Festligheter och uppladdning på Sundstorget

Vi laddar upp på Sundstorget med musik och festligheter inför starten. Superhjältarna Vinda och Larve från H22 är med på plats och hejar på!

14.00: Avtramp från Sundstorget!

Vi är färdiguppställda och redo för det första tramptaget! Starten går från Sundstorget och vidare via Kungsgatan och Roskildegatan. Bilarna får snällt vänta medan vi ringlar oss fram längs Drottninggatan, Järnvägsgatan, vidare till Södergatan och Furutorpsgatan för att till sist rulla in i mål på Furutorpsplatsen. Längre ner hittar du en karta över cykelsträckan.

Målgång på Furutorpsplatsen

Vi avslutar med skönt häng, livemusik och familjeaktiviteter i det gröna gräset. Det finns picknickfiltar att låna – ta gärna med eget fika.

Vill din förening eller ditt företag arrangera något vid start eller mål?

Mellan klockan 13.00-14.00 är det uppladdning på Sundstorget inför starten av paraden. Vid målgången på Furutorpsplatsen hoppas vi att många vill dröja kvar – det kommer att finnas picknickfiltar till utlåning, vi spelar livemusik och bjuder på barnteater, med mera.

Vill din förening eller ditt företag finnas med och till exempel sälja fika eller arrangera någon aktivitet? Skicka en intresseanmälan till emma.kangas@helsingborg.se

Så påverkas biltrafiken 3 juni

Lördag 3 juni från klockan 14.00 påverkas biltrafiken på ett antal gator i Helsingborg. Vi stänger av tillfälligt på respektive plats under tiden cykelparaden passerar. Polisen finns på plats och reglerar trafiken.

  • Kungsgatan mellan Sundstorget och konserthuset
  • Roskildegatan mellan Kungstorget och Drottninggatan
  • Södergående körfält på Drottninggatan och Järnvägsgatan, från Roskildegatan i norr fram till Gasverksgatan i söder
  • Gasverksgatan mellan Järnvägsgatan och Kaliforniegatan
  • Kaliforniegatan mellan Gasverksgatan och Bollbrogatan
  • Bollbrogatan mellan Kaliforniegatan och Södergatan
  • Södergatan mellan Bollbrogatan och Bryggaregatan
  • Bryggaregatan öster om Södergatan

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.