Familjecentralen Högaborg

Familjecentralen Högaborg i Helsingborg är en mötesplats för familjer med barn 0-6 år. Här träffas föräldrar och barn för att umgås och för att utbyta erfarenheter med varandra, få rådgivning och stöd kring sitt föräldraskap och sitt barns hälsa och utveckling.

På Familjecentralen Högaborg samverkar barnmorska från Helsingborgs barnmorskemottagning, barnsjuksköterskor från Helsingborgs BVC, förskollärare och modersmålspedagog från Wieselgrens förskoleområde samt socialrådgivare från socialtjänstens tidiga insatser.

Hos oss möts du av välkommande, nyfikenhet och delaktighet. Tillsammans arbetar vi för att främja fysisk, psykisk och social hälsa. Här får du stöd, vägledning och kvalificerad rådgivning. Vi finns tillgängliga för att ge dig den hjälp du behöver och svara på det du undrar över.

Öppen förskola

På vår öppna förskola erbjuds du och ditt barn att varje dag delta i många olika spännande aktiviteter tillsammans med andra familjer. Här får ditt barn möjlighet att träna sig i socialt samspel i en större grupp vilket skapar en trygghet inför förskolestart. För oss är glädje, engagemang, delaktighet och nyfikenhet det som utmärker vårt sätt att arbeta. Hos oss möts du av en öppen miljö där alla ska känna sig välkomna. Vi är stolta över vår verksamhet som främjar integration och representerar mångfald och vi är glada över att få möjligheten att möta dig och ditt barn. Välkomna!

Följ oss på Instagram

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.