Familjecentralen Högaborg

Familjecentralen Högaborg i Helsingborg är en mötesplats för familjer med barn 0-6 år. Här träffas föräldrar och barn för att umgås och för att utbyta erfarenheter med varandra, få rådgivning och stöd kring sitt föräldraskap och sitt barns hälsa och utveckling.

info Öppna förskolans verksamhet öppnar upp inomhus men även fortsatt utomhus vid vissa tillfällen

Den 4 oktober klockan 13.00 öppnar öppen förskola upp inomhus i våra lokaler igen. Eftersom vi fortfarande måste vara rädda om och ha respekt för varann, gör vi detta med vissa kvarstående restriktioner.
Under vecka 40 och vecka 41 erbjuder vi något som vi kallar för ”drop in” öppen förskola. Detta innebär att vid vissa öppningstillfällen delar vi förmiddagar och eftermiddagarna i två tider då ni kan besöka öppen förskola.
Max 5 familjer med 1 vuxen/familj är välkommen in till varje tillfälle. När 5 familjer har kommit in till öppen förskola sätts en lapp upp på dörren om ”fullt” och det görs även ett inlägg på vårt instagram om ”fullt”. Då är ni välkomna tillbaka på andra öppningstillfällen. Vi önskar att ni respekterar öppna förskolans öppettider och inrikting på barnets ålder då verksamheten är anpassad för det.

Nyheter
Tisdagseftermiddagar och fredagsförmiddagar träffas vi utomhus. Följ oss på instagram eller ring till öppna förskolan 0732-315143 för information.
Vi öppnar upp måndags eftermiddagar för familjer o barn 0-6 år.
Onsdagar ändras till öppet för familjer och barn 0-18 månader.
Svenska för föräldralediga startar i öppna förskolans lokaler igen måndag den 11 oktober klockan 8.00-9.30

Entréer
Ingång sker via innergården, Furutorpsgatan 71

Detta gäller för barnvagnar – Välkomna att använda vårt nya babyvagnsskjul!
Endast föräldrar med små bebisar som har avtalade besök på BVC eller BMM får ta med sin barnvagn in. Besökare som behöver transportera sitt barn i barnvagn till öppna förskolan får lämna sina barnvagnar på innergården. Använd ett regnskydd till barnvagnen och lås fast er vagn med ett eget lås för att förhindra stöld. Familjecentralen tar inte något ansvar för barnvagnarna.

På Familjecentralen Högaborg samverkar barnmorska från Helsingborgs barnmorskemottagning, barnsjuksköterskor från Helsingborgs BVC, förskollärare från Wieselgrens förskoleområde samt socialrådgivare från socialtjänstens tidiga insatser.

Hos oss möts du av välkommande, nyfikenhet och delaktighet.

Har ofta pratat om hur bra vi hade det hos er. Ni var verkligen en livlina för oss, nya i stan och nya föräldrar. Stort tack ska ni ha för allt.

Familjen Lyeklint Hancock

Tillsammans arbetar vi för att främja fysisk, psykisk och social hälsa. Här får du stöd, vägledning och kvalificerad rådgivning.
Vi finns tillgängliga för att ge dig den hjälp du behöver och svara på det du undrar över.

Vi träffar andra familjer och lär känna dem. Om vi behöver hjälp med papper eller annat så får vi hjälp här. Våra barn tycker mycket om att vara här för att de får alltid nya aktiviteter.

Noor, mamma till Ali, Hussein och Zeinab

På vår öppna förskola erbjuds du och ditt barn att varje dag delta i många olika spännande aktiviteter tillsammans med andra familjer.
Här får ditt barn möjlighet att träna sig i socialt samspel i en större grupp
vilket skapar en trygghet inför förskolestart.

Er familjecentral är så himla fin. Den räddade mig förra året när jag knappt kände någon i Helsingborg och inte visste vad jag skulle göra den tiden jag var föräldraledig. Även alla bilder och videos ni lägger upp på facebook är ett trevligt sätt att nå ut på. All personal hos er är verkligen fantastisk.
Jennifer

Våra barn får stimulans och vi får lära oss nya saker.

Ruaa, mamma till Elias och Aya

För oss är glädje, engagemang, delaktighet och nyfikenhet det som utmärker vårt sätt att arbeta.
Hos oss möts du av en öppen miljö där alla ska känna sig välkomna. Vi är stolta över vår verksamhet som främjar integration och representerar mångfald och vi är glada över att få möjligheten att möta dig och ditt barn.

Välkomna!

Följ oss på Instagram

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?