Familjecentralen Högaborg

Familjecentralen Högaborg i Helsingborg är en mötesplats för familjer med barn 0-6 år. Här träffas föräldrar och barn för att umgås och för att utbyta erfarenheter med varandra, få rådgivning och stöd kring sitt föräldraskap och sitt barns hälsa och utveckling.

På Familjecentralen Högaborg samverkar förskollärare från Helsingborgs stads skolor, socialrådgivare från socialtjänsten och distriktssköterska från barnavårdscentralen för att skapa en trygghet för våra familjer.
Hos oss möts du av omsorg, engagemang och gemenskap – allt under samma tak.

Jag lär känna andra föräldrar.

Darin, mamma till Maria

Hos oss samarbetar våra olika yrkesgrupper, bvc-sköterska, socialrådgivare och förskollärare. Tillsammans arbetar vi för att främja fysisk, psykisk och social hälsa. Här får du stöd, vägledning och kvalificerad rådgivning.
Vi finns tillgängliga för att ge dig den hjälp du behöver och svara på det du undrar över.

Vi träffar andra familjer och lär känna dem. Om vi behöver hjälp med papper eller annat så får vi hjälp här. Våra barn tycker mycket om att vara här för att de får alltid nya aktiviteter.

Noor, mamma till Ali, Hussein och Zeinab

På vår öppna förskola erbjuds du och ditt barn att varje dag delta i många olika spännande aktiviteter tillsammans med andra familjer.
Här får ditt barn möjlighet att träna sig i socialt samspel i en större grupp
vilket skapar en trygghet inför förskolestart.

Våra barn tycker mycket om att vara här för att de får alltid nya aktiviteter.

Noor, mamma till Ali, Hussein och Zeinab

Våra barn får stimulans och vi får lära oss nya saker.

Ruaa, mamma till Elias och Aya

För oss är glädje, engagemang, delaktighet och nyfikenhet det som utmärker vårt sätt att arbeta.
Hos oss möts du av en öppen miljö där alla ska känna sig välkomna. Vi är stolta över vår verksamhet som främjar integration och representerar mångfald och vi är glada över att få möjligheten att möta dig och ditt barn.

Välkomna!

Följ oss på Facebook