Familjecentralen Högaborg

Familjecentralen Högaborg i Helsingborg är en mötesplats för familjer med barn 0-6 år. Här träffas föräldrar och barn för att umgås och för att utbyta erfarenheter med varandra, få rådgivning och stöd kring sitt föräldraskap och sitt barns hälsa och utveckling.

Våra nya aktörer Helsingborgs barnavårdscentral (BVC) och Helsingborgs barnmorskemottagning (BMM) har flyttat in på Familjecentralen Högaborg. Vi är glada för att vi nu har blivit en ”fyrbent” familjecentral.

Entréer
För tillfället finns det två ingångar, en vid Furutorpsgatan 71 och en vid Direktörsgatan (gamla dörren). Ni kan välja att komma in i vilken av dörrarna som helst framöver tills vi har löst förvaringen av barnvagnar.

Detta gäller för barnvagnar
För närvarande har vi beslutat att endast föräldrar med små bebisar som har avtalade besök på BVC eller BMM får ta med sin vagn in. Besökare på öppna förskolan får däremot lämna barnvagnarna utanför på grund av brandsäkerhet och utrymning.
Behöver du transportera ditt barn med vagn finns det möjlighet att ställa den utanför ett fönster på öppna förskolan. Använd ett regnskydd till barnvagnen och lås fast er vagn med ett eget smalt lås för att förhindra stöld. Familjecentralen tar inte något ansvar för barnvagnarna.

Välkomna!
Annette, Marika, Amal, Eva, Mikaela och Johanna

På Familjecentralen Högaborg samverkar barnmorska från Helsingborgs barnmorskemottagning, barnsjuksköterskor från Helsingborgs BVC, förskollärare från Wieselgrens förskoleområde samt socialrådgivare från socialtjänstens tidiga insatser.

Hos oss möts du av omsorg, engagemang och gemenskap – allt under samma tak.

Jag lär känna andra föräldrar.

Darin, mamma till Maria

Tillsammans arbetar vi för att främja fysisk, psykisk och social hälsa. Här får du stöd, vägledning och kvalificerad rådgivning.
Vi finns tillgängliga för att ge dig den hjälp du behöver och svara på det du undrar över.

Vi träffar andra familjer och lär känna dem. Om vi behöver hjälp med papper eller annat så får vi hjälp här. Våra barn tycker mycket om att vara här för att de får alltid nya aktiviteter.

Noor, mamma till Ali, Hussein och Zeinab

På vår öppna förskola erbjuds du och ditt barn att varje dag delta i många olika spännande aktiviteter tillsammans med andra familjer.
Här får ditt barn möjlighet att träna sig i socialt samspel i en större grupp
vilket skapar en trygghet inför förskolestart.

Er familjecentral är så himla fin. Den räddade mig förra året när jag knappt kände någon i Helsingborg och inte visste vad jag skulle göra den tiden jag var föräldraledig. Även alla bilder och videos ni lägger upp på facebook är ett trevligt sätt att nå ut på. All personal hos er är verkligen fantastisk.
Jennifer

Våra barn får stimulans och vi får lära oss nya saker.

Ruaa, mamma till Elias och Aya

För oss är glädje, engagemang, delaktighet och nyfikenhet det som utmärker vårt sätt att arbeta.
Hos oss möts du av en öppen miljö där alla ska känna sig välkomna. Vi är stolta över vår verksamhet som främjar integration och representerar mångfald och vi är glada över att få möjligheten att möta dig och ditt barn.

Välkomna!

Följ oss på Facebook

Följ oss på Instagram