Familjecentralen Kompassen

Familjecentralen Kompassen är en träffpunkt där du som förälder kan utveckla kontakter med andra föräldrar och barn i åldern 0-6 år. Här kan du få stöd och hjälp med det du behöver och undrar över. Här tränar ditt barn tillsammans med dig på att bli trygg i en större grupp av barn. Detta gör du och ditt barn tillsammans med professionell personal från Raus Planterings förskolor, socialtjänsten och barnavårdscentralen.

Välkommen till Familjecentralens tillfälliga lokaler

Våra lokaler renoveras från mitten av mars till mitten av juni. Under tiden kommer Familjecentralen Kompassen att bedriva sin verksamhet i en tillfällig lokal på Industrigatan 29 B på Plantering (Plantera Plantäras gamla lokal).

Familjecentralen flyttar tillbaka till ordinarie lokaler på Wienergatan 5 när renoveringen är klar i mitten av juni.

Det är inte lätt att vara förälder oavsett om det gäller trotsiga treåringar, en sexåring som bara vill spela tv-spel, eller att vänja ditt barn vid olika sorters mat och sovtider. Kom och prata med oss och med andra föräldrar. Hos oss kan du också få stöd i relationen mellan föräldrar.

Som förälder ställs du inför många frågor. Hos oss finns möjlighet till rådgivande, stödjande och vägledande samtal med socionom utan registrering och journalföring. Du kan vända dig till oss med frågor som rör föräldraskap, relationer och din familjs sociala situation. Vår socionom möter du även i föräldragrupper och i öppna förskolan.

Vårt närområde

Familjecentralen Kompassen ligger på Raus Plantering. I området finns F-6 skolan Raus Planterings skola samt förskolorna Nyponrosen, Pinjen, Nallen, Rosenknoppen, Tallkotten och Viktoria förskola. Här finns även ett bibliotek som är öppet för allmänheten två dagar i veckan.