Våra aktiviteter

På Familjecentral Fröhuset hittar du öppen förskola, läscirkel och svenska för föräldralediga.

Öppen förskola

Tillfälliga öppettider på öppna förskolan, håll utkik efter ny ändring.

Måndagar klockan 13.00 – 16.30, Onsdagar 08.30 – 12.30, Torsdagar 13.00 – 16.30, Fredagar klockan 08.30 – 12.30

På öppen förskola träffar du föräldrar med barn i alla åldrar. Här är det alltid mycket som händer. Vi har berättarstunder för barnen, vi lär oss rim och ramsor, och i vår egen ateljé får ditt barn utveckla sin skaparglädje tillsammans med dig som förälder. Ibland gör vi utflykter tillsammans. Vi serverar fika till självkostnadspris. Här har vi ofta olika teman med sådant som du som förälder har nytta av. Vi besöker bibliotek och får besök från folktandvård. Vi ger tips om babysagor och om barn och sol, ger information om förskolor samt besöker dem under våra förskolevandringar. Ja, det kan vara allt från en gemensam utflykt till information om infektioner.

Adoptivträff

Adoptivträffarna är för närvarande inställda på grund av för lågt antal besökare.

Läsecirkel

Läsecirkel kring boken ”Fem gånger mer kärlek” av Martin Forster. Läsecirkeln vänder sig till föräldrar som har barn i åldern 2 – 12 år. Preliminärt träffas vi en gång varannan vecka kl. 17:30 – 19:30 vid sju tillfällen. Begränsat antal. Vissa prioriteringar kan bli nödvändiga. Anmälan görs till Ingela Asp.

Svenska för föräldralediga

För dig som inte kan så mycket svenska finns här en möjlighet att lära dig mer under din föräldraledighet. Varje tisdag klockan 08.15 – 09.45  och varje torsdag klockan 10.15-11.45 träffas vi på familjecentralen Fröhuset. Under träffarna pratar och studerar vi svenska. Det kommer att vara såväl grupp- som individuella övningar. Du kan ta med dig ditt barn (under 2 år). Vi har en barnskötare på plats som kan hjälpa till.

Anmälan görs till Agnes Kallin på telefon 0732-31 52 51 eller på mejl. Du kan också vända dig till oss på Fröhuset.

Tipsa oss om andra aktiviteter

Vi startar även andra aktiviteter under året. Vilka det blir beror på vad du som förälder är intresserad av och har behov av. Här vill vi gärna ha förslag och önskemål från just dig.

Kontakta Ingela Asp, förskollärare
Telefon: 042-10 51 91