Våra aktiviteter

På Familjecentral Fröhuset hittar du öppen förskola, läsecirkel och svenska för föräldralediga.

Öppen förskola

På öppen förskola träffar du föräldrar med barn i alla åldrar. Här är det alltid mycket som händer. Vi har berättarstunder för barnen, vi lär oss rim och ramsor, och i vår egen ateljé får ditt barn utveckla sin skaparglädje tillsammans med dig som förälder. Ibland gör vi utflykter tillsammans. Vi serverar fika till självkostnadspris. Här har vi ofta olika teman med sådant som du som förälder har nytta av. Vi besöker bibliotek och får besök från folktandvård. Vi ger tips om babysagor och om barn och sol, ger information om förskolor samt besöker dem under våra förskolevandringar. Ja, det kan vara allt från en gemensam utflykt till information om infektioner.

Adoptivträff

Adoptivträffarna är för närvarande inställda på grund av för lågt antal besökare.

Läsecirkel

Läsecirkel kring boken ”Fem gånger mer kärlek” av Martin Forster. Läsecirkeln vänder sig till föräldrar som har barn i åldern 2-12 år. Preliminärt träffas vi en gång varannan vecka klockan 17:30-19:30 vid sju tillfällen. Begränsat antal. Vissa prioriteringar kan bli nödvändiga. Anmälan görs till Ingela Asp.

Trygghetscirkeln

Alla föräldrar vill att deras barn ska känna sig trygga. Vi vet att många föräldrar också tycker att föräldraskapet, på olika sätt och i olika perioder, är påfrestande. I denna föräldrautbildning får du verktyg för att bättre klara av ditt föräldraskap utan att behöva använda belöningar eller bestraffningar i din uppfostran. Med trygghetscirkeln vill vi inte skapa den perfekta föräldern utan en ”tillräckligt bra” förälder.

Tillsammans med en kursledare som har kunskaper i anknytningsteori kan trygghetscirkeln ge föräldrar ett verktyg till att ännu bättre förstå och tillgodose sitt barns behov och signaler. Målet är att barn ska hjälpas till att känna trygghet i sig själva.

Kursmaterialet är filmavsnitt med föräldrar och barn och tillhörande arbetsblad. Materialet är tillsammans med deltagarnas egna erfarenheter grunden för gruppens gemensamma diskussioner.

Under hösten 2020 erbjuder vi två kurser i Trygghetscirkeln, en dagtid och en kvällstid. Föräldrautbildningen omfattar 8 tillfällen 1,5–2 timmar per gång. Är du nyfiken och tycker det låter spännande är du välkommen att kontakta oss. Begränsat antal platser. Kursen är gratis.

Svenska för föräldralediga

För dig som inte kan så mycket svenska finns här en möjlighet att lära dig mer under din föräldraledighet. Varje torsdag klockan 10.00-11.45 och träffas vi på familjecentralen Fröhuset. Under träffarna pratar och studerar vi svenska. Det kommer att vara såväl grupp- som individuella övningar. Du kan ta med dig ditt barn (under 2 år). Vi har en barnskötare på plats som kan hjälpa till.

Anmälan gör du till Ninna Pålsson på telefon 0732-31 52 51 eller på mejl nanna.palsson@helsingborg.se . Du kan också vända dig till oss på Fröhuset.

Tipsa oss om andra aktiviteter

Vi startar även andra aktiviteter under året. Vilka det blir beror på vad du som förälder är intresserad av och har behov av. Här vill vi gärna ha förslag och önskemål från just dig.

Kontakta Ingela Asp, förskollärare
Telefon: 042-10 51 91

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?