Våra aktiviteter

På Familjecentralen Fröhuset hittar du öppen förskola, föräldrautbildning t ex ABC, Trygghetscirkeln, Föräldraskap i Sverige och svenska för föräldralediga.

Öppen förskola

På öppen förskola träffar du föräldrar med barn i alla åldrar. Här är det alltid mycket som händer. Vi har berättarstunder för barnen, vi lär oss rim och ramsor, och i vår egen ateljé får ditt barn utveckla sin skaparglädje tillsammans med dig som förälder. Ibland gör vi utflykter tillsammans. Vi serverar fika till självkostnadspris. Här har vi ofta olika teman med sådant som du som förälder har nytta av. Vi besöker bibliotek och får besök från folktandvård. Vi ger tips om babysagor och om barn och sol, ger information om förskolor samt besöker dem under våra förskolevandringar. Ja, det kan vara allt från en gemensam utflykt till information om infektioner.

Trygghetscirkeln

Alla föräldrar vill att deras barn ska känna sig trygga. Vi vet att många föräldrar också tycker att föräldraskapet, på olika sätt och i olika perioder, är påfrestande. I denna föräldrautbildning får du verktyg för att bättre klara av ditt föräldraskap utan att behöva använda belöningar eller bestraffningar i din uppfostran. Med trygghetscirkeln vill vi inte skapa den perfekta föräldern utan en ”tillräckligt bra” förälder.

Tillsammans med en kursledare som har kunskaper i anknytningsteori kan trygghetscirkeln ge föräldrar ett verktyg till att ännu bättre förstå och tillgodose sitt barns behov och signaler. Målet är att barn ska hjälpas till att känna trygghet i sig själva.

Kursmaterialet är filmavsnitt med föräldrar och barn och tillhörande arbetsblad. Materialet är tillsammans med deltagarnas egna erfarenheter grunden för gruppens gemensamma diskussioner.

Föräldraskap i Sverige 

Välkomna till en föräldrakurs som handlar om att vara förälder i ett nytt land. Att vara förälder i ett annat land, än det man vuxit upp i, kan leda till frågor om samhället och familjelivet.

  • Utbildningen Föräldraskap i Sverige är till för dig som är utrikesfödd förälder med barn i åldern 0-18 år.
  • Vi tar del av varandras erfarenheter och av forskning.
  • Vid fem tillfällen i 2,5 timme får du träffa andra föräldrar i grupp och samtala utifrån olika teman.
  • Varje föräldragrupp har ungefär 10 deltagare.

ABC

För föräldrar med barn från 3 år.

Kontakta oss gärna om du är intresserad av att vara med!

Tipsa oss om andra aktiviteter

Vi startar även andra aktiviteter under året. Vilka det blir beror på vad du som förälder är intresserad av och har behov av. Här vill vi gärna ha förslag och önskemål från just dig.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.