Skridskoåkning mitt i city

Åk skridskor mitt i centrum i vinter. Söndag 2 december öppnar vi en isbana på Sundstorget där du kan åka skridskor gratis till och med sportlovet vecka 8. 

Upplev den magiska känslan av att befinna dig i ett midvinterland när du glider fram över isen bland stadens alla vinterljus intill en snöande julgran medan vinterkylan biter dig i kinderna.

Isbanan är öppen dygnet runt och här finns skridskor och hjälm att hyra för dig som behöver. För dig som inte åker skridskor på grund av funktionsnedsättning finns det kälke att hyra. Vi lånar även ut skridskoassistenter (ett hjälpmedel för dig som har svårt att hålla balansen) vid behov.

Öppettider för att hyra skridskor och hjälm

Vardagar klockan 12.00-18.00
Lördag och söndag klockan 12.00-18.00

Frågor och svar om isbanan

Ja, det finns ingen längd eller åldersgräns. Tänk på att du åker på eget ansvar och att du som vuxen ansvarar för ditt eget barn.

Nej, det är gratis inträde på isbanan.

Det kostar 40 kronor att hyra skridskor och hjälm. Tänk på att det endast finns ett begränsat antal skridskor och hjälmar att hyra. Du kan betala med kort eller swish. Vi tar inte emot kontanter.

Absolut! Det finns kälke att låna för dig som behöver.

Ja, du får lov att ta med och åka med egna skridskor.

Nej, det är inte tillåtet att använda klubbor på isen.

Isbanan är 10 meter bred och 25 meter lång (250 kvadratmeter).

Ja, isbanan är motståndskraftig mot värme och klarar upp mot 15 plusgrader.

Isen kyls ned underifrån med ett kylaggregat och fördelas jämnt över ytan med hjälp av en matta. Isen kommer dock att påverkas av sol, regn och salt från havet. För att minimera yttre påverkan och säkerställa att isen är av bra kvalitet har vi kunnig personal från ishallarna på plats och en enklare ismaskin för underhåll.