Plask och lek på Vattenlekan på Drottninghög

I tryckande sommarvärme är Vattenlekan på Drottninghög stället att vara på. Här kan du både leka och svalka dig på en och samma gång, helt utan kostnad. Vattenlekan är i gång dagtid mellan juni och augusti.

Vattenlekan på Drottninghög är Helsingborgs första av sitt slag och en av få i Sverige. Här kan du låta leken ta nya höjder och låta fantasin flöda. Är det en elefant som sprutar vatten eller brorsan som spelar ett spratt? Skyfall eller tropiskt vattenfall? Vart kommer allt vatten ifrån? På Vattenlekan finns en rad redskap med vattentema och vi använder vattnet på ett ansvarsfullt sätt genom att det återanvänds och renas via ett automatiskt reningsverk.

Vattenlekan ligger i Drottninghögsparken där det även finns utegym, planer för beachvolleyboll och beachhandboll samt fotbollsmål. Här finns också friluftsbadet Drottninghögsbadet som är öppet från maj till augusti. Vattenlekan ingår i ett lekstråk som går från dinosaurielekplatsen på Fredriksdal, via populära lekplatsen Prinsessor och drakar upp till Vattenlekan.

Vattenlekan är öppen juni – augusti

  • Måndag – fredag: 10.00 – 18.30
  • Lördag – söndag: 10.00 – 17.00

Mer att göra i närheten

Det här finns i närheten av Vattenlekan

  • Bänkar: Ja
  • Bord: Ja
  • Offentlig toalett: Ja, vid lekplatsen Prinsessor och Drakar
  • Grillplatser: Ja (i området)
  • Parkering; Ja (i området)

Regler för Vattenlekan

Vattenlekan räknas som en badplats. Det innebär bland annat att vi, precis som på andra badplatser, regelbundet kontrollerar vattenkvaliteten så att vattnet är rent nog att plaska i. För att det alla ska kunna få en bra upplevelse av sitt besök på Vattenlekan finns vissa regler för platsen.

Karta

Vattenlekan ligger i Drottninghögsparken på Drottninghög. Kommer du med buss finns till exempel busshållplatserna Skvadrongatan, Maxi, Drottninghög centrum och Larmgatan i närheten. Du kan planera din resa med Skånetrafikens reseplanerare. Kommer du med bil kan du bland annat parkera vid Drottninghögs centrum på Blåkullagatan.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.